Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Първо в Izbiram.bg: Изи Кредит (Easy credit) купува бизнеса на Провидент Файненшъл България

Първо в Izbiram.bg: Изи Кредит (Easy credit) купува бизнеса на Провидент Файненшъл България

Изи Кредит (Easy credit) купува бизнеса на Провидент Файненшъл България

С покупката на Провидент, Изи Кредит ще увеличи своя пазарен дял в България в областта на небанковите потребителски кредити

Izbiram.bg научи от трима различни свои източници, че Провидент Файненшъл (Provident) продава своя бизнес в областта на небанковите потребителски кредити (т.нар. бързи кредити) в България на Изи Асет Мениджмънт или Изи Кредит, както е по-известна чрез търговското си наименование.

Към момента липсва официално съобщение за сделката, но от нашите източници разбрахме, че тази седмица служителите на Изи Кредит и Провидент са били информирани за сделката и за нейното приключване се изчаква единствено одобрение от КЗК.

С покупката на Провидент, Изи Кредит ще увеличи своя пазарен дял в България в областта на небанковите потребителски кредити и ще разшири клиентската си база. Към момента липсва яснота относно бъдещето на клоновата структура на Провидент.

Провидент Файненшъл България e част от британската група „Интернешънъл Пърсънъл Файненс“, която е международен лидер в предоставянето на кредити по домовете и една от 250-те най-влиятелни компании във Великобритания, търгувани на Лондонската фондова борса. Групата обслужва повече от 2,75 милиона потребители в България, Полша, Чехия, Унгария, Словакия, Румъния, Литва, Мексико, Латвия, Естония, Финландия, Австралия.

Компанията стъпва на Българския пазар през 2013 година и планираше да инвестира 12 милиона лева в бизнеса си в България, а сега става вече част от Изи Кредит. Пазарът на бързи кредити се развива с много бързи темпове през последните години и причината за оттеглянето на британския инвеститор остава неясна.

Изи Асет Мениджмънт или Изи Кредит (Easy Credit), както е по-известна чрез търговското си наименование, е основана през 2005 г. и е от водещите компании в България в областта на небанковите потребителски кредити.

Следете нашия сайт за още новини!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *