Продължете към съдържанието
Начало » Новини » След победата си в Лондон състезателят на NN Running Team Елиуд Кипчоге продължава победоносно напред

След победата си в Лондон състезателят на NN Running Team Елиуд Кипчоге продължава победоносно напред

NN Running Team
Шампионът от тазгодишното издание на Лондонския маратон и състезател Елиуд Кипчоге възнамерява да защитава олимпийската си титла в Токио през 2020 година.„Целта ми е да продължа до Олимпийските игри в Токио през 2020 г., където ще защитавам титлата си в маратона”, каза кениецът.Състезателят на NN Running Team Елиуд Кипчоге стана носител на голмата титла при мъжете в тазгодишното издание на маратона в Лондон – Virgin Money London Marathon. С време от 2:04:27, Елиуд победи безапелационно, оставяйки всички други претенденти за първото място далеч зад себе си.Изключително високите температури направиха невъзможно подобряването на световния рекорд от 2:02:57. През първата половина на трасето Елиуд се придържаше близко до рекорда с време от 61 минути, но не успя да задържи същото темпо през вторите 21 км.Това бе трета титла в Лондон за смятания за един от най-добрите маратонци в историята на бягането Кипчоге, който триумфира на изданията през 2015 г. и 2016 г.„Дойдох в Лондон с идеята да направя едно красиво бягане и според мен успях да го направя. Благодаря, Лондон!”, сподели радостният Елиуд след победата.


Кениецът Абел Кируи и Кенениса Бекеле, други двама състезатели на NN Running Team, също се представиха отлично и завършиха съответно четвърти и шести в крайното класиране.

При жените състезателката на NN Running Team Тадалех Бекеле направи много силно бягане и се класира трета, подобрявайки личния си рекорд с време от 2:21:40.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *