Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Със спестявания или на кредит ще прекараме лятна си почивка?

Със спестявания или на кредит ще прекараме лятна си почивка?

спестявания или на кредит

Защо голяма част от българите избират да финансират почивката си с бърз кредит?

Лятото вече е тук и всеки от нас вече започва да планира къде точно ще прекара лятната си почивка. Без значение дали искате да се препичате на някой плаж, да се наслаждавате на планинската природа, или пък ви се пътува в чужбина, за да опознаете нови и интересни места, планирането на почивката винаги е свързано с допълнителни разходи. И тук възниква въпросът:


От къде ще дойдат те?

В Izbiram.bg нашата основна цел е да помогнем на читателите си, като представим най-добрите и изгодни финансови услуги, предлагани на родния пазар. Така ще ви спестим време, което ще прекарате в чудене и пресмятане. Izbiram.bg постоянно разглежда различните продукти и услуги на финансовите компании, като набляга на следните техни характеристики – цена, условия, удобство, бързина и качество на обслужването. Ето защо направихме бързо проучване, което има за цел да даде малко повече яснота относно летните почивки и това как е най-добре да планирате финансите си през лятото. Това ще стане, като отговорим на следните въпроси:


Колко пари ще похарчим за лятната си почивка и ще се наложи ли да теглим кредит?

Според статистиката през 2018 година се очаква българите да заделят средно 55% от месечния си доход за лятна почивка. Това прави близо 500лв, които трябва да отделим за лятната си почивка. Но ще успеем ли? Да отидем на почивка използвайки единствено спестявания е най-лесният и спокоен начин да осигурим не само лятната си почивка, но и периода след това. Това лесно може да се случи, ако планирате почивката си от по-рано и да успеете да спестите преди ваканцията. В случай, че това не се случи и нямате регулярни спестявания, може да се наложи да теглите кредит, ако искате да имате достатъчно средства, с които да осигурите почивката си. И тук идва въпросът: Банков кредит или бърз кредит?


Защо избираме кредит от небанкова финансова институция за планиране на почивка?

Оказва се, че голяма част от хората предпочитат да кандидатстват за бърз кредит, вместо за банков, за да покрият разходите си по лятната ваканция. Това е така, защото небанковите финансови институции много по-лесно и бързо отпускат кредити, без да изискват много документи. За разлика от тях банките имат много повече изисквания, което кара един потребител, който няма време, да прибегне до бърз кредит. Така всеки пълнолетен човек, който има постоянен доход, може да бъде одобрен за бърз кредит, а проучване сочи, че най-търсени са кредитите между 800 и 1000лв.

Ако и вие сте от тези хора, добре е да спазвате някои правила, за да не съжалявате след като почивката свърши:

  • Обмислете много добре дали наистина имате нужда от кредит;
  • Нека вноските по всички кредити, които имате, не надвишава 30% от месечния ви доход;
  • Кандидатствайте за най-ниската възможна вноска. Така няма да се чувствате натоварени с огромен допълнителен разход, а ако в даден момент разполагате с повече пари, ще можете да изплатите кредита си предсрочно.

С каква цел българите кандидатстват за кредит през лятото?

Лятото е времето не само на почивките, но и на ремонтите, покупките и други разходи. Оказва се, че бързите кредити могат да се използват и за рефинансиране на други кредити или покриване на други нужди като по-големи сметки, например. Ето топ 5 на причините да изтеглим бърз кредит през лятото:

  • Почивка;
  • Ремонт;
  • Покупка на стоки;
  • Покриване на други разходи;
  • Рефинансиране на други кредити.

И така, да изтеглите кредит, за да осигурите лятната си почивка, може да бъде добра идея, стига да можете да пресметнете правилно възможностите си. Ако планирате всичко правилно, ще можете да се насладите на едно спокойно лято.


Специално за Вас, екипът на Izbiram.bg избра най-добрите оферти в момента за:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *