Продължете към съдържанието
Начало » Новини » С какво ни помагат кредитните консултанти

С какво ни помагат кредитните консултанти

хора и пари

кои фирми за бързи кредити използват кредитни консултанти, как те помагат на хората изтеглили заем

Всеки, който е теглил бърз кредит от офис на фирма, или след домашно посещение, се е натъквал на кредитните консултанти. Това са хора, сътрудници на фирмата, чиято основна роля е да установят личен контакт с Вас, да анализират нуждите Ви и да обяснят условията по кредита. За целта те задават няколко основни въпроса, като: каква сума Ви е необходима и за какво ще я използвате? Какъв размер на вноската няма да Ви затруднява? Как се формират доходите Ви – какво работите, на какъв договор, на каква сума Ви осигуряват, на коя дата Ви плащат, имате ли недоказуеми допълнителни доходи? Тези въпроси не бива да Ви притесняват. Напротив, те ще помогнат на консултанта да Ви даде най-подходящия вариант, така, че не само да имате по-голям шанс за одобрение, но и връщането на кредита да не Ви затруднява.

Друго задължение на кредитния консултант е да събира вноските по кредита. В зависимост от политиката на фирмата, той може да ви посещава и у дома. Негов е и ангажимента да разбере какви са финансовите Ви проблеми, ако изпаднете в невъзможност да погасявате кредита. Разбира се, той няма да прояви съчувствие към Вас, а ще Ви даде съвет как да разсрочите задължението, или да предоговорите кредита, така, че да не се стига до там дългът Ви да бъде прехвърлен към фирма за събиране на задължения или съд.

Кредитните консултанти са на граждански договор към фирмата и тя носи отговорност за тях и поверителността на информацията, която им предоставяте. Бъдете спокойни, всички фирми за бързи кредити стриктно следят служителите си за злоупотреби.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *