Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Топ блокчейн компании. Решения за петте най-често срещани проблема при използването на криптовалути

Топ блокчейн компании. Решения за петте най-често срещани проблема при използването на криптовалути

Топ блокчейн компании

Позволете ни да Ви насочим вниманието към едни от най-успешните блокчейн компании в световен мащаб за 2019 г.:

Откакто цената на биткойн се срина от $19 000 до по-малко от $4000 миналата година, хората станаха леко скептично настроени спрямо всички приложения на блокчейн – технологията, захранваща повечето криптовалути чрез извършване на транзакции без необходимост от централна власт.

Ако трябва да бъдем честни, голяма част от обещанията за блокчейн, които звучат прекалено добре, за да бъдат истина, се оказват невъзможни за имплементация поради суровата реалност на регулациите. Въпреки това, технологията все още се характеризира с доказани екипи от хора, многобройни вълни с пари, идващи от основните инвеститори, и нарастващи реални приходи.Несъмнено топ блокчейн компаниите през 2019 г. ще сформират необичайни съюзи помежду си, тъй като те вече не се конкурират не толкова една с друга, колкото насочват общите си сили, за да се изправят срещу основните и дългогодишни играчи в сферата на финансите, например банките.Позволете ни да Ви насочим вниманието към едни от най-успешните блокчейн компании в световен мащаб за 2019 г.:Axoni
Ню Йорк

Компанията разработва т. нар. „интелигентни договори“, базирани на блокчейн, чрез които се ревизира административната работа на най-големите пазари за деривати в света. Разпределеният му регистър позволява на контрагентите да виждат плащанията, изчисленията и друга важна търговска информация в реално време, което подобрява ефективността и същевременно с това намалява риска. Axoni вече си партнира с най-големите световни банки и финансови посредници.Финансиране: $59 млн. от Goldman Sachs, JPMorgan и други.Bona fides: Понастоящем компанията влага десетте трилиона кредит от пазара на деривати в интелигентни договори, сключени с ръководните комитети на 15 от най-големите банки в света. Axoni вече урежда сделки и с чуждестранни валути, с помощта на блокчейн технологията.Основатели: Главен изпълнителен директор: Грег Счвей (32); главен технически директор: Джеф Счвей (33). Братята също така са основатели и на TradeBlock, предоставящ инструменти за институционална търговия с криптовалути.Bitfury
АмстердамТази многофункционална блокчейн фирма предоставя много повече от обикновените компании от този тип, тъй като е разработила специален хардуер, който е спомогнал за създаването на уникален блокчейн, притежаван само от Bitfury. Освен това, компанията има създаден и софтуер, предназначен да помага на правосъдието и други органи в САЩ при разследването на незаконните дейности с биткойн.Финансиране: Повече от $ 150 милиона от Korelya Capital, Macquarie Capital, Dentsu и други.


Последна оценка: над 1 милиард долара.


Bona fides: приходи от $500 милиона през 2018 г.


Основател и главен изпълнителен директор: 39-годишният Валери Вавилов, латвийски компютърен специалист.Circle
БостънКрипто финансовият гигант Circle влезе във финансовия сектор едва миналата година с покупката на Poloniex и в момента предлага услуги за търговия с криптовалути, инвестиции и различни плащания. Миналия октомври компанията си партнира с Coinbase за стартирането на т. нар. USDC stablecoin – криптиран архив, използващ блокчейна Ethereum и подкрепен от щатски долари.Финансиране: 246 милиона долара от IDG Capital, Bitmain, Breyer Capital, Goldman Sachs и други.Последна оценка: $3 млрд.Bona fides: над 8 милиона клиенти от повече от 100 страни; последната пазарна стойност на USDC наброява над $335 млн., което го прави един от 20-те най-ценни криптирани архива.Учредител и главен изпълнителен директор: Джереми Аллер (47), основател на онлайн видео платформата Brightcove.Coinbase
Сан ФранцискоРазширявайки се отвъд своите корени на биткойн портфейл и борса за търговия на дребно, компанията вече предлага собствена криптовалута, както и професионални платформи за търговия. Миналата година Coinbase усвои Earn.com, предлагащ услуга, при която потребителите плащат в биткойни, за да се свържат с експерти в областта чрез имейл.Финансиране: $525 милиона от Tiger Global Management, Andreessen Horowitz, YC Continuity и други.Последна оценка: 8 млрд. долара.Bona fides: Най-силно финансираната стартираща компания в крипто сектора. Вече е успяла да създаде над 25 милиона портфейла за клиенти.Учредител и главен изпълнителен директор: 36-годишният Брайън Армстронг, чиито стопанства в Coinbase го правят милиардер.Gemini
Ню ЙоркОснована от братята-близнаци Тайлър и Камерън Уинклевос, компанията е лицензирана като доверително дружество в Ню Йорк, което я превръща в квалифициран попечител и довереник по закон. Понастоящем лицензирана да извършва дейност в 49 държави, Gemini води борба за сертифицирането на биткойна ETF и стартира Виртуалната асоциация за стоки (ВАС), за да насърчи саморегулирането на криптовалути.Финансиране: Winklevoss Capital Management, изцяло собственост на Тайлър и Камерън.Bona fides: За компанията работят над 200 души. Фирмата току-що се премести в нов офис с площ от 50 000 кв. м.Главен изпълнителен директор: 37-годишният Тайлър Уинклевос, бивш олимпийски гребец.Ripple
Сан ФранцискоГлобалната мрежа на компанията, базирана изцяло на блокчейн, цели да замени SWIFT – междубанкова платформа за съобщения, която от години насам свързва банките по света. Ripple също стартира услуга, която позволява на компаниите да извършват трансгранични плащания в XRP – криптовалута, създадена от основателите на компанията, която наскоро бе втора по стойност след Bitcoin.Финансиране: 94 милиона долара от IDG Capital, SBI Investment, Santander InnoVentures и други.Последна оценка: 5 млрд. долара.Bona fides: над 200 клиенти на RippleNet, включително Bank of America и American Express.Основатели: Джед Маккалеб, Крис Ларсен и Артър Брито.Главен изпълнителен директор: Брад Гарлингхаус, бивш президент на AOL (американска компания за интернет услуги и медия).


Решения за петте най-често срещани проблема
при използването на криптовалути

Имайки предвид, че съществуват над 200 криптообмена в интернет, можем да направим извод, че търговската криптовалута със сигурност е бързо развиваща се тенденция. Повечето хора се колебаят да започнат да използват крипто обмен, поради негативния медиен облик, който притежава той, и честите проблеми и предизвикателства, пред които са изправени борсите. Малко хора обаче са наясно с факта, че съществуват решения на проблемите в тази индустрия. Ето някои примери за най-често срещаните проблеми и идеи как те могат да се разрешат:

1.Такси за търговия

Високите такси за търговия се срещат в много криптовалутни борси. С всяка сделка, която някой потребител направи, определен процент се приема като комисионна за извършеното действие дори ако сделката е на загуба. Следователно, това постепенно се превръща в идеална опция за генериране на пари за борсите.

Начинът за справяне с тези високи такси, като едновременно с това се задържат клиентите, е да се предложи някакъв вид стимул за тези, които желаят да участват, но се колебаят. Това може да се осъществи чрез създаване на схема за препращане или програма за разпределяне на печалбата, която помага на търговеца да включи хората около себе си и да прави допълнителна печалба при евентуален обмен.

2.Поддръжка на клиенти

Когато потребителите на криптовалути не могат да разберат нещо от платформата или искат да научат повече за потребителските функции, те директно се обръщат към предоставените контакти за поддръжка на клиенти и помощ при разрешаване на проблеми. Адекватни ресурси за поддръжка на потребители определено е нещо, което липсва в повечето криптовалутни платформи. Причината за това се корени в тенденцията, при която разрастващите се борси не намират за необходимо да влагат средства в обслужването на потребителите си дори когато клиентската им база нараства значително.

Някои борси се справят с този сериозен проблем като наемат външна фирма – доставчик на услуги за клиенти, която е способна да се справя със стотици запитвания едновременно и умее да разрешава проблемите на хората, без да изисква много ресурси за поддръжка.

3.Сигурност

Нарушенията на сигурността са често срещан проблем в индустрията и представляват огромна опасност за собствениците на криптовалутни платформи. Ако съществуват прекалено много подобни нарушения, това автоматично означава, че личната информация на тези, които използват платформата, може да бъде компрометирана. Все по-често хората губят огромни суми пари именно поради подобни измами – нещо, което трябва да се преодолее, за да се защитят инвеститорите.

Т.нар. „двуфакторна автентификация“ е често използвана мярка за сигурност, изискваща от потребителя да въведе имейл адрес и/или телефонен номер, когато се регистрира. След това на клиента автоматично се изпраща съобщение или имейл с код, който той трябва да въведе при самата регистрация, и по този начин се потвърждава самоличността му.

Друга възможност е т.нар. „хладилно хранилище“, където всички важни данни се съхраняват сигурно офлайн, и това успокоява потребителите, че няма начин те да бъдат манипулирани. Някои криптовалути са въвели опцията за еднократно изтегляне на транзакции – процес, при който са необходими многократни подписи от титуляря, преди да се извърши транзакцията. Ако данните се съхраняват по този начин и по чиста случайност хакер успее да получи достъп до системите за обмен, то потребителят незабавно ще бъде осведомен и ще има достатъчно време да спре всяко едно по-нататъшно развитие.

4.Удобство за потребителя

За всяка една съществуваща платформа в наши дни, но специфично за тези, занимаващи се с криптовалути, удобството на потребителя е от ключово значение. До този извод може да се стигне лесно – ако човек се затруднява прекалено много при използването на дадена платформа, естественият инстинкт е просто да спре да я ползва и да потърси някоя друга със сходни функции.

Решението на този проблем се корени в използването на интерфейс, побиращ се на една страница, който позволява всичко да бъде достъпно от едно място и със сигурност улеснява изключително много клиентите. Той позволява на потребителите да гледат пазарните графики и жизненоважната за тях книга за поръчки, докато извършват транзакция. Чрез улесняването на потребителя натурално се улеснява и обменът, което кара клиента да използва платформата още повече.

5.Ликвидност

Както малките, така и големите борси са станали жертва на свиващата се ликвидност поради внезапния приток на транснационални транзакции. В момента обменът се характеризира със забавяне на сървърите и огромни технически проблеми. Всичко това представлява заплаха за съществуването на борси с по-малки потребителски бази.

Колективният пул сървър (collective pool server), състоящ се от книга за поръчки, споделена между различни борси, е начин за платформите да работят заедно и да разрешат огромния проблем. Това означава, че ако една борса не разполага с достатъчна ликвидност, тя може да използва колективния пул, за да изпълнява транзакциите си.

Очевидно е, че съществуват проблеми, свързани с криптообмена, много от които в крайна сметка могат да имат сериозно отрицателно въздействие върху потребителите. Въпреки това, тези усложнения наистина са много лесни за разрешаване. Все повече и повече платформи за криптовалути използват иновативните решения, описани по-горе. Те пускат в действие иновативни характеристики за сигурност, опростяват потребителските си интерфейси и осигуряват подходяща поддръжка на клиентите си. Тези действия със сигурност ще помогнат на криптовалутите да се разраснат и да станат по-широко приети в близко бъдеще.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *