Начало » Новини » Три причини за бедността – Част 1

Три причини за бедността – Част 1

причини за бедността

Какво ни спира, какво ни пречи да сме по-ефективни и по-богати?

Какво ни спира, какво ни пречи да сме по-ефективни и по-богати?

За това има няколко причини. Твърде възможно е, след като прочетете тази статия, да предприемете нещо и да промените своята личност, своя живот, да постигнете ново ниво, да имате нови постижения, които да ви накарат да се почувствате по-щастливи, по-здрави или по-богати.

Ето кои са трите причини:

1.СТРАХ

Много хора имат умения или знания и опит /които са много ценни за другите/, но се притесняват да говорят за това или да ги споделят с другите. Страхуват се да не се изложат, да не би някой да им се присмее. Съмняват се, че с това могат да помогнат финансово на себе си и своите близки.
Но страхът живее у всеки един от нас. Ние всички се боим от нещо – от високото, от тъмното, от това да останем сами или неразбрани , от неизвестното и непознатото и т.н.

Това е съвсем нормално чувство.

На първо време е добре да се сприятелим с това наше чувство. Да си го признаем, сами на себе си. И да го приемем.

„Да, страхувам се

-от новите обстоятелства

-от неочаквани ситуации

-от нови запознанства

-от високото

-от тъмното

-от новото работно място… „

Това е напълно нормално чувство, така нашият мозък ни пази.

Но важният въпрос е: Какво искаме да получим от този живот? Какво искаме да постигнем , как си представяме нашият идеален начин на живот?
Когато се фокусираме върху определен резултат, който ни е необходим, то страхът в този случай ще се окаже най-малкото препятствие и ще се спука, като сапунен мехур.

Защото хората, които се поддават на страха, те всъщност сами се ограничават, сами си поставят бариери. И остават там, където са, в своята си зона на комфорт.

Вероятно някои от вас искат да разполагат с повече финансови средства или да се излекуват от някоя хронична болест , или да подобрят влошени отношения със свои близки и любими хора, приятели. Но за да се случи всичко това, е необходимо да преодолеете своя страх и да рискувате, съответно:

– да потърсите нова работа или нова възможност за допълнителни добри доходи;

– да потърсите помощ от близки и приятели,познати;

– да промените свои вредни навици или черти от характера, които са част от причините за влошени взаимоотношения.

Ако искаме да постигнем нещо по-различно , то и действията ни трябва да са по-различни.

Ние от Izbiram.bg искаме да ви предизвикаме да се запознаете сами със себе си. Ние вярваме, че вие можете да се сдобиете с такива потресаващи навици и възможности като предприемач, като ръководител, като мъж, като жена, като брат, като приятел. И с тези навици и възможности, можете да се запознаете само, ако извършите няколко действия.

Животът на много хора изглежда сив и скучен, защото те живеят ден за ден.

„Спри да се страхуваш. С тази енергия и мисли, която хабиш за страховете си, може да захрани цяла една Планета… Ти прецени дали си заслужава.“

Дан Парушев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.