Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Три причини за бедността – Част 1

Три причини за бедността – Част 1

причини за бедността

Какво ни спира, какво ни пречи да сме по-ефективни и по-богати?

Какво ни спира, какво ни пречи да сме по-ефективни и по-богати?

За това има няколко причини. Твърде възможно е, след като прочетете тази статия, да предприемете нещо и да промените своята личност, своя живот, да постигнете ново ниво, да имате нови постижения, които да ви накарат да се почувствате по-щастливи, по-здрави или по-богати.

Ето кои са трите причини:

1.СТРАХ

Много хора имат умения или знания и опит /които са много ценни за другите/, но се притесняват да говорят за това или да ги споделят с другите. Страхуват се да не се изложат, да не би някой да им се присмее. Съмняват се, че с това могат да помогнат финансово на себе си и своите близки.
Но страхът живее у всеки един от нас. Ние всички се боим от нещо – от високото, от тъмното, от това да останем сами или неразбрани , от неизвестното и непознатото и т.н.

Това е съвсем нормално чувство.

На първо време е добре да се сприятелим с това наше чувство. Да си го признаем, сами на себе си. И да го приемем.

„Да, страхувам се

-от новите обстоятелства

-от неочаквани ситуации

-от нови запознанства

-от високото

-от тъмното

-от новото работно място… „

Това е напълно нормално чувство, така нашият мозък ни пази.

Но важният въпрос е: Какво искаме да получим от този живот? Какво искаме да постигнем , как си представяме нашият идеален начин на живот?
Когато се фокусираме върху определен резултат, който ни е необходим, то страхът в този случай ще се окаже най-малкото препятствие и ще се спука, като сапунен мехур.

Защото хората, които се поддават на страха, те всъщност сами се ограничават, сами си поставят бариери. И остават там, където са, в своята си зона на комфорт.

Вероятно някои от вас искат да разполагат с повече финансови средства или да се излекуват от някоя хронична болест , или да подобрят влошени отношения със свои близки и любими хора, приятели. Но за да се случи всичко това, е необходимо да преодолеете своя страх и да рискувате, съответно:

– да потърсите нова работа или нова възможност за допълнителни добри доходи;

– да потърсите помощ от близки и приятели,познати;

– да промените свои вредни навици или черти от характера, които са част от причините за влошени взаимоотношения.

Ако искаме да постигнем нещо по-различно , то и действията ни трябва да са по-различни.

Ние от Izbiram.bg искаме да ви предизвикаме да се запознаете сами със себе си. Ние вярваме, че вие можете да се сдобиете с такива потресаващи навици и възможности като предприемач, като ръководител, като мъж, като жена, като брат, като приятел. И с тези навици и възможности, можете да се запознаете само, ако извършите няколко действия.

Животът на много хора изглежда сив и скучен, защото те живеят ден за ден.

„Спри да се страхуваш. С тази енергия и мисли, която хабиш за страховете си, може да захрани цяла една Планета… Ти прецени дали си заслужава.“

Дан Парушев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *