Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Тънкости при обединяване на кредити

Тънкости при обединяване на кредити

Тънкости при обединяване на  кредити

Консолидацията на дълга е опция, позволяваща съчетаването на множество кредити в един по-голям заем от един кредитор

С течение на времето, хората все по-често си задават един валиден въпрос: „Ако имам няколко кредита, мога ли да ги комбинирам в едно плащане?“.

Нашият отговор: това е един много добър въпрос. Много хора се намират в същата ситуация и дори самият факт, че сте започнали да обмисляте този вариант, означава, че сте на правилния финансов път да си разрешите проблемите. Казано накратко: да, можете да комбинирате заемите си в едно.

Ако смятате, че това би Ви било от полза, прочетете, за да разберете как трябва да започнете и да се запознаете с някои от тънкостите на това действие.

Това, от което се интересувате, се нарича „консолидация на дълговете“Консолидацията на дълга е опция, позволяваща съчетаването на множество кредити в един по-голям заем от един кредитор. Тогава се внасят вноски само на големия заемодател, който от своя страна изплаща салдата по другите кредити, понякога с по-нисък лихвен процент. Консолидацията може също да предложи алтернативни планове за изплащане, които правят месечните Ви плащания по-достъпни.

Терминът „консолидацията на дълга“ е известен и като консолидация на заеми, договаряне на дълг, уреждане на дългове, планове за погасяване или облекчаване на дълга.

Мислете за тази опция като нещо, което ще Ви обедини всичките заеми и дългове, които имате. Да плащате еднократна месечна вноска, вместо няколко отделни всеки месец (и то в различни банки), най-вероятно ще Ви мотивира и ще Ви помогне да управлявате по-ефикасно финансите си.

Коя е първата стъпка при консолидирането на дълговете?

Каквото и да сте решили да правите, само недейте да пренебрегвате сметките си.

Всеки би погледнал с насмешка към съвета по-горе, но много хора в действителност го правят… повярвайте, няма да излезе нищо добро, ако отлагате плащането на сметките си.

Ето какво можете да направите вместо това:

1. Свържете се с кредиторите си и ги уведомете за ситуацията си

Не се притеснявайте да се свържете с тях дори ако не получавате необходимите доходи за момента. Никой няма да Ви съди за финансовите Ви проблеми. Банките просто искат да си върнете заема!

Имайте предвид, че може да бъде необходимо да минете и през банков клон. Кредиторът Ви може да иска да Ви предложи начини да намалите плащането си, които не може да обясни по телефона.

2. Решете дали консолидацията е добра опция за Вас

Консолидирането на дълга може да бъде невероятна възможност, ако го направите така, както трябва.

Много хора съобщават, че се чувстват по-малко стресирани, след като групират всичките си дългове в един по-голям заем. Той е по-лесен за управление.

Добре е обаче да се отбележи, че не всички компании и планове за облекчаване на дълга са еднакви. Трябва да намерите правилното решение, което изцяло да отговаря на Вашите финансови нужди.

Осигуряването на по-ниско плащане при консолидацията има много положителни резултати, но също така означава, че ще изплащате дълговете си още по-дълго време, тъй като всички те са прехвърлени в един голям заем.

Предполагаме сте наясно, че колкото повече време връщате заем на банка, толкова повече лихви плащате. Въпреки всичко, това само по себе си не трябва да Ви възпира от избора на консолидация на дълга, ако сте решили, че това е правилното решение за Вас.

Много хора смятат, че това решение отговаря на настоящите им нужди и им помага да направят стъпка в правилната посока.

Какъв вид дълг може да бъде консолидиран?

Всички видове необезпечени дългове, както и някои обезпечени такива, са допустими за консолидация. Най-често срещаният вид дълг произтича от хората с множество кредитни карти с висок лихвен процент, които имат високи салда.

Коя е най-добрата компания за консолидация на дълга?

Най-добрите компании за обединяване на дълговете работят с Вас, за да разберат какъв тип консолидация ще Ви пасне най-много.

Възможностите, с които разполагате, наистина зависят от вида на заемите, които имате, и какви са условията за изплащане на кредита – обикновено между 5 и 20 години, в зависимост от размера на дълга, който имате, и вида на обединяването, което избирате.

Най-подходящите заеми за консолидация

Потребителски кредити, авто кредити, жилищни кредити, данъчни облекчения и други консолидации на дълга
Ако имате различни видове заеми, работата с реномирана компания за обединяване на дълговете може да бъде най-добрият отговор за намаляване на месечните вноски. Понякога това е единственият Ви вариант да избегнете фалит.

Ако решите да използвате компания за консолидация на дългове, вероятно ще има номинална месечна такса. Въпреки че ще трябва да платите някаква сума, когато я сравните с кредитните си спестявания, със сигурност ще Ви се стори минимална. Уверете се, че винаги проверявате ситния печат, когато подписвате документи.

Алтернативна опция: целеви кредит

Традиционната консолидация на заеми може да не е най-достъпният вариант за Вас, в зависимост от лихвените проценти.

Ако сте много предпазливи по отношение на финансите си и сте сигурни на 110%, че можете да управлявате разходите си, тогава личният (целеви) заем може да се окаже по-достъпният вариант за Вас.

Идеята е, че можете да изтеглите личен заем, за да погасите вече съществуващите си дългове, а след това да продължите да си изплащате новия кредит.

Лихвените проценти на личните заеми могат да бъдат по-ниски и от 6,09%, в зависимост от кредитния рейтинг на потребителя и неговото кредитно досие.

И едно последно нещо…

Преди да решите да се възползвате от някоя от горепосочените опции, уверете се, че наистина се стремите да се отървете от дълговете си. Това означава, че вече избягвате трупането на още заеми и осезаемо намалявате ненужните си разходи.

Нещото, което трябва да запомните обаче, е, че обединяването на дълговете няма да Ви оправи положението завинаги. Ако Вие не сте готови да си промените начина на мислене относно задлъжняването и плащането на сметки навреме, никой не е в състояние да Ви помогне.

Затова… със сигурност обединяването на дълговете е опция, която ще Ви помогне да си стъпите на краката. Но оправянето на ситуацията няма да се осъществи с магическа пръчка! Трябва доста голямо усилие и от Ваша страна!


Обедини кредитите си тук!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *