Удължава се срока за кандидатстване за Държавния безлихвен кредит и променя отново размера от 4500 лв на 6900 лв! Научете повече тук!
Правителството удължава програма на възможния безлихвен кредит за хората, останали без работа и доходи заради COVID-19 и вдигна размера от 4500 лв. , според плана досега, на 6900 лв.. Тази промяна произтича пряко от продължаващата пандемична ситуация в страната.

Удължава се срокът за кандидатстване за кредит по Програмата - до 30.06.2021 г. , или до изчерпване на гаранционните лимити на банките партньори по Програмата.

БНБ yтвъpди и удължи и мораториума (отсрочване) върху кредитите. Научете повече тук!

Отново без лихва и при определени условия могат да кандидатстват хора които са:
  • на трудов договор;
  • останали без никакви доходи;
  • работили поне 5 дни в месеца, в който са излезли в неплатен отпуск;
  • да имат и 6 месеца трудов стаж преди момента на кандидатстване;
  • самоосигуряващите се трябва да докажат 20% спад в доходите си;
  • обхватът се разширява и за хора, които след неплатения отпуск са се оказали безработни.
Хора, които вече са взели безлихвен заем, могат отново да кандидатстват като общата сума на двата заема не трябва да надвишава 6900 лв.

При първата възможност за безлихвени кредити са кандидатствали 35 800 физически лица. Впечатление прави обаче, че одобрение са получили 22 000. Дали променените условия ще направят обхвата по-голям, предстои да разберем.

Тук ще може да намерите първоначалните действията по Програмата за гарантиране на безлихвени кредити от държавата: ЩЕ СЛЕДИМ ВНИМАТЕЛНО ПРОЦЕДУРАТА И НАСОКИТЕ ПО ПРОГРАМАТА И АКО БЪДАТ ПРОМЕНЯНИ ЩЕ ДОБАВИМ ИНФОРМАЦИЯТА ТУК!

Сподели този пост

Остави коментар

Image CAPTCHA
Използвайте символи на латиница, от значение са големите и малките букви.

Наръчник с безценни съвети за застраховането