Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Финансиране при влошена кредитна история

Финансиране при влошена кредитна история

Финансиране при влошена кредитна история

Какво да направите, ако имате нужда от средства, а сте с лоша кредитна история?

Добрата кредитна история е един от съществените критерии за отпускане на кредит. А лошият рейтинг може да ви попречи да получите желаното финансиране, независимо от това дали отговаряте на всички други условия и имате стабилен и висок доход.


Кредитната история е информация за всеки гражданин, която се съхранява в Централния Кредитен регистър към Българската народна банка, и показва дали той е редовен при ползване на кредити. Ако сте имали забавяния или неплатени вноски, това може да доведе до влошаване на кредитната ви история. Информацията, която се съхранява в регистъра, е с давност от 5 години. Това означава, че дори сега да сте изряден платец, ако сте имали просрочия в изминалите пет години, те ще бъдат взети предвид при оценката ви за нов кредит от банкова или небанкова институция, а възможността за получаване на заем ще бъде силно ограничена.

Какво да направите, ако имате нужда от средства, а сте с лоша кредитна история?

Всяка финансова институция има собствени условия и критерии за отпускане на заем. Освен това лошата кредитна история се класифицира в различни категории. В зависимост от това кои критерии за влошени, някои от институциите могат категорично да ви откажат финансиране, докато други могат да ви отпуснат кредит, но за по-малка сума от желаната.

Единственият начин да разберете дали ще бъдете одобрен за кредит или не, независимо от кредитната ви история, е като кандидатствате за заем. В повечето случаи подавате документи на няколко места, за да може да сравните условията и параметрите на кредита. Това занимание със сигурност отнема време и не е най-удобното решение при спешна нужда от бързо финансиране.

Какви са другите възможности за финансиране в такава ситуация? Заем от приятели или роднини – често пъти неудобно решение, пораждащо редица притеснения и неудобства, особено при необходимост от средства в по-голям размер.

Ако сте собственик на автомобил, можете да се възползвате от Maxo.bg – лесно и удобно решение за бързо финансиране, под формата на обратен лизинг.

Обратният лизинг от Maxo.bg е подходящ при нужда от средства между 3 000 и 30 000 лева. Изплащането може да бъде разсрочено до 48 месеца в зависимост от предпочитаните от вас вноски и период. Кандидатствате лесно и бързо, изцяло онлайн на страницата https://maxo.bg/, а отговор получавате до 15 минути. Огледът и оценката на автомобила ви са напълно безплатни, а цялата процедура от подаване на заявлението до получаване на одобрената сума се случва в рамките само на 1 работен ден! Maxo.bg е най-добрият избор при спешна нужда от по-голяма сума – получавате парите в рамките на деня, без усложнени административни процедури и условия, дори и при влошена кредитна история. А най-големият плюс е, че не се разделяте с автомобила си и продължавате да го ползвате, както досега.

Ако си собственик на автомобил, не се колебай да изпратиш своето заявление още днес и да получиш желаното финансиране до няколко часа. Ако имаш въпроси или нужда от съдействие, експертите на Maxo.bg са винаги насреща да ти помогнат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *