Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Хибридите – кои са най-изгодните и заслужава ли си да преминете на хибридно задвижване

Хибридите – кои са най-изгодните и заслужава ли си да преминете на хибридно задвижване

Хибридите – кои са най-изгодните и заслужава ли си да преминете на хибридно задвижване

Хибридните автомобили навлизат все повече в живота ни.

Хибридните автомобили навлизат все повече в живота ни. Виждаме ги навсякъде, защото някои от най-известните и обичани марки автомобили започнаха да ги произвеждат и предлагат на своите клиенти.

Но какво знаете за хибридите?
Защо са за предпочитане пред стандартните автомобили?

С какво ще подобрят ежедневието Ви, или финансовото Ви състояние?

Ние, от Izbiram.bg искаме да предложим на своите читатели качествена и изчерпателна информация, с която да помогнем за подобряване както финансовото състояние, така и качеството на живот. И тъй като автомобилите са важна част от нашето ежедневие, обръщаме специално внимание и на тях. След като разгледахме наи-изгодните електромобили, можем да се обърнем и към друга страна на автомобилната индустрия – Хибридите. Ето какво трябва да знаете за хибридните автомобили и кои са най-изгодните и достъпни модели на пазара:

Какво представляват хибридните автомобили?

Хибридният автомобил е превозно средство, което обикновено комбинира конвенционален двигател с вътрешно горене (обикновено с бензинов двигател) с електромотор. Двигателят с изгаряне зарежда акумулаторите на автомобила, като електрическият двигател обикновено стартира, когато е необходима допълнителна мощност, например по време на ускорение.

Стандартните автомобили използват най-много гориво, когато ускорявате, така че използването на електродвигател, който да помогне на двигателя с вътрешно горене, прави хибридите по-ефективни от стандартните автомобили.

При повечето модели батериите се презареждат, като събират енергия от другаде. Например много хибриди използват нещо, наречено регенеративно спиране, където кинетичната енергия, освободена по време на спиране, се улавя и използва за зареждане на батериите.

Надеждни ли са хибридните автомобили?

С една дума, да. Не забравяйте обаче, че както при всеки тип автомобили, надеждността ще варира между марките и моделите. Въпреки че хибридите имат два силови двигателя (бензинови / дизелови и електрически), това не означава, че имат два пъти по-голяма вероятност да се счупят в сравнение с напълно електрически или със стандартните автомобили.

Всъщност хибридите често са по-надеждни от техните алтернативи с гориво, тъй като бензиновият или дизеловият двигател не работят, когато шофирате бавно или в градска среда, което означава, че има много по-малко износване на двигателя.

Хибридните автомобили използват регенеративни спирачки, които им помагат да генерират енергия, което означава, че ако не трябва да спирате внезапно, така няма да е необходимо да използвате стандартните спирачки.

Възможно е да се движите по цял ден, без да използвате стандартните спирачки на Вашия хибрид, което означава, че ще трябва да се обслужват много по-рядко.

По-евтино ли е с хибрид?

Това до голяма степен зависи от вас и как използвате автомобила си.

Едно от основните предимства на хибридния автомобил е по-голямата икономия на гориво, като хибридите използват до 30% по-малко гориво на километър от конвенционалните превозни средства с гориво, което означава, че ще можете да спестите пари от разходите си за гориво.

Ако живеете в град, имате редовен достъп до съоръжения за зареждане и повечето от пътуванията ви са по-малко от 30 мили, един хибрид може да намали още повече разходите ви за гориво, тъй като голяма част от шофирането ви ще се извършва само с електричество.

Въпреки това, имайте предвид, че когато батериите им изчерпват електричество при по-дълги пътувания, хибридите по същество се превръщат в тежки бензинови автомобили, което означава лоша горивна ефективност.

Това означава, че ако прекарвате много време на път, особено шофиране с високи скорости, хибридът може да не е най-подходящият избор за вас и може да бъде по-евтино и по-енергоефективно да изберете вместо това чист дизелов или бензинов двигател.

Кои са най-изгодните хибриди на пазара?

Ако сте решили, че искате да преминете на хибриден автомобил, то време е да се заемем с проучването. Едно бързо търсене в интернет ще Ви покаже, че изборът е огромен, но това не винаги е полезно. За да Ви улесним, ние извадихме 7-те най-изгодни и достъпни хибриди на пазара. Ето кои са те:

 Хибрид

Намерете най-евтината за Вас застраховка „Гражданска отговорност“ тук!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *