Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Част от фирмите за бързи кредити се обединиха в Асоциация

Част от фирмите за бързи кредити се обединиха в Асоциация

хора и ръкостискане

след промените в закона за потребителския кредит фирмите за бързи кредити се обединиха в асоциация

Няколко водещи фирми на пазара за бързи кредити обявиха, че се обединяват в асоциация, която нарекоха „Асоциация за Отговорно Небанково Кредитиране“ (АОНК). В нея влизат фирми с лиценз за потребителско кредитиране, извън банковия сектор.

Според учредителите на пазара е необходима легитимна структура, която да спомогне за издигането на престижа в сектора. От организацията изтъкват факта, че пазара на бързите кредити показва постоянен ръст, че броя на доволните клиенти, които теглят повторно кредит е над 60% и че фирмите за бързи кредити са единствения буфер на кредитния пазар, който отговаря на внезапно възникналите финансови нужди на клиента.

Приоритет на АОНК е да осигури адекватна представителност на сектора пред държавните органи и институции, да участва пълноправно в създаването на законови и подзаконови актове и произтичащите от тях регулаторни механизми. Наред с външната регулация обаче, Асоциацията отдава не по-малко значение на необходимостта от саморегулация на основата на Етичен кодекс на организацията. Неговите принципи са съзвучни с правата на потребителите в общия европейски контекст, както и с изграждането на дух на лоялна конкуренция в сектора. Чрез гаранциите на Етичния кодекс Асоциацията ще се стреми да се достави допълнителна сигурност на потребителите, както и възможност за информиран избор между достатъчно на брой отговорни пред потребителя конкуренти.

Основните параметри, които са заложени във визията са: бързина, качество на обслужването, ефективност, ясни условия за клиентите.

Председател на Асоциацията е Неделчо Спасов (Изи кредит), а заместник-председатели са Константин Кръстев (Кредисимо) и Любомир Танкишев ( Кеш Кредит).

АОНК е отворена организация в която към момента членуват осем фирми: „Макс Кредит“, „Изи кредит“, „Кеш Кредит“, „Микро Кредит“, Кредисимо“, „Кредихелп“, Нет Кредит“ и „Вивус“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *