Продължете към съдържанието
Начало » Новини » 10 финансови обещания, които да си дадете тази година

10 финансови обещания, които да си дадете тази година

10 финансови обещания, които да си дадете тази година

За началото на годината подготвихме 10 финансови обещания, които да си дадете и спазите, за да си осигурите спокойна във финансов план година

Защо се нуждаем от финансов план?
Кой е идеалният момент да започнете да мислите за финансов план?
Кой трябва да бъде отговорен за финансовите решения в едно домакинство?
Какви са критериите за финансова криза?
Какви стъпки трябва да предприемете, ако се окажете във финансова криза?

Трябва да имате правилни отговори на всички тези въпроси, ако искате да се определите като финансово стабилни. В началото на годината, всеки крои планове за следващите 12 месеца. Всички дават обещания за това да се погрижат за себе си, да са в добра форма и да подобрят положението си през следващите 12 месеца. Но дадохте ли си обещания, свързани с финансите?


Ако искате да постигнете финансова стабилност, сега е моментът да си направите финансов план и да си дадете няколко обещания, които да спазите през следващите месеци.


Ние, от Izbiram.bg ще Ви помогнем с основите. За началото на годината подготвихме 10 финансови обещания, които да си дадете и спазите, за да си осигурите спокойна във финансов план година.

1. Проследявайте разходите си

Проследявайте всеки разход. Независимо колко малък или голям е, важно е да записвате всеки път, когато давате пари за нещо. Дори най-малките и на пръв поглед незначителни разходи са важни. Данните, които събирате, в крайна сметка могат да Ви помогнат да направите по-добър план за постигане на финансова стабилност.

2. Създайте бюджет и се придържайте към него

Доказано е, че хората, които са си поставили бюджети, се справят по-добре в постигането на финансовите си цели. Проследяването на разходите Ви води до тази следваща стъпка. Информацията, която събирате от проследяване на разходите си, може да бъде използвана за изготвяне на бюджет. Ограничаването на Вашата покупателна способност може да се окаже трудно за някои, но е изключително важно, ако искате сериозно да постигнете финансова стабилност.

3. Изплатете дълговете си

Изплащането на дълга е първа стъпка, ако сте избрали пътя на финансовата стабилност. Не пренебрегвайте малките суми и се опитвайте да се отървете от дълга колкото можете по-бързо. Освобождаването на ума Ви от всички предишни дългове ще бъде много ефективно. Плюс това, ще имате ясна представа къде следва да инвестирате парите.

4. Спестявайте

Много важна част от Вашата финансова стабилност идва от размера на спестяванията, които имате. Не е необходимо да е голям, но трябва да е постоянен. Малка част от всяка заплата трябва да свърши в спестовна сметка. След като сте изплатили дълговете си, това е най-важната стъпка, която да предприемете.

5 . Печелете допълнителни суми всеки ден

Можете да печелите малка сума всеки ден, ако се възползвате от няколко идеи за допълнителен приход. Пример за това може да бъде да ходите на работа с няколко колеги, като се разберете да си делите парите за гориво. Така ще спестите много и дори може да спечелите. Примери като този може да откриете постоянно в зависимост от ежедневието си и дейността, която извършвате.

6. Започнете допълнителен бизнес

Много добра идея е да започнете странична дейност, за да увеличите нетния си доход. Скорошно проучване доказва, че хората с повече от един източник на доходи са склонни да бъдат по-стабилни финансово от хората, които разчитат само на един доход. Не липсват идеи за страничен бизнес в този бързо развиващ се, дигитален свят, в който живеем. Просто се разтърсете.

7. Разделете се с ненужните разходи

Не е лесно да се откажете от забавлението или шопинга, но ако искате да постигнете финансова стабилност по-рано, трябва да съкратите ненужните си разходи. Най-лесно това се случва, когато спрете да се храните навън и намалите сметките за кабелна телевизия. Ще се изненадате от сумата пари, която можете да спестите, като премахнете тези два разхода.

8. Пазарувайте умно

Колкото и да сте пестеливи, не можете да избягате изцяло от пазаруването. За сортирането на този проблем е необходим добър план. Има начини да намалите разходите за пазаруване, като:

  • Пазарувайте в търговски обекти
  • Изчакайте разпродажбите
  • Използвайте купони на магазина
  • Купувайте на едро
  • Съпоставяйте цените.

9. Отървете се от ненужните вещи

Колко неща имате в дома си, които не използвате? Уреди, дрехи, мебели… Подобрете финансовата си стабилност като продадете ненужните вещи. Така не само ще освободите място в дома си, но и по лесен начин ще спестите пари за важни покупки или изплащане на вече съществуващи дългове.

10. Създайте си фонд за Спешни случаи

В него трябва да има сума, която да Ви послужи за непредвидени разходи като болести, ремонти и инциденти. Каква сума да има в този фонд зависи изцяло от Вас, но ако искате да си осигурите финансова стабилност, нека тя не е под 1000 лева.

Ако искаш най-добрия финансов продукт за нуждите си ние ще анализираме финансовото ти състояние и ще ти предложим най-доброто решение, специално за теб. Намери най-евтиния и изгоден кредит за теб!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *