Продължете към съдържанието
Начало » Новини » 3 съвета, които ще Ви помогнат да спестите пари през зимата, вместо да останете на нула!

3 съвета, които ще Ви помогнат да спестите пари през зимата, вместо да останете на нула!

3 съвета, които ще Ви помогнат да спестите пари през зимата, вместо да останете на нула!

С тяхна помощ не просто ще планирате разходите си през зимата, но и ще спестите пари

Колкото и да не ни се иска, есента е вече тук, а съвсем скоро ще се радваме на красива зима. Това означава, че отоплителният сезон чука на вратата и трябва да бъдем подготвени за него.
Може да е най-прекрасното време в годината, но зимата е и най-скъпото време в годината. С увеличеното потребление на енергия, за да поддържате дома си топъл, повече вътрешни дейности за децата и, разбира се, разходите за Коледа, лесно може да ви бъде трудно да се справите с бюджета си и да избегнете прекаленото харчене.

За да Ви помогнем да се справите с това и да имате един прекрасен, зимен сезон, без неочаквани разходи, ето 3 съвета, които ще Ви помогнат. С тяхна помощ не просто ще планирате разходите си през зимата, но и ще спестите пари:

Ако искаш най-добрия финансов продукт за нуждите си ние ще анализираме финансовото ти състояние и ще ти предложим най-доброто решение, специално за теб. Намери най-евтиния и изгоден кредит за теб!

1. Сменете типа отопление

Сметките за отопление през зимата могат да изядат голяма част от бюджета. Но дали това е нужно? Преди да е станало прекалено късно, направете проучване за това колко сте харчили за отопление предни години и дали нямате по-евтина алтернатива. Ако има, не се колебайте да смените начина си на отопляване или доставчика. Ще забележите значителна промяна в разходите си и ще Ви останат допълнителни пари, които можете да спестите или да похарчите за други нужди.

2. Не прекалявайте с отоплението на дома

Първите по-студени дни веднага Ви приканват да пуснете климатика на топъл режим, но не го правете. Вместо това, просто добавете още един слой дрехи вкъщи. Така ще спестите пари за отопление, които да похарчите, когато наистина имате нужда от това. И дори тогава, не прекалявайте. Средната температура на стаите, която да поддържате, е: 20-23 градуса за хола, 17-18 за кухнята, 17-20 градуса за спалнята. Ако сте свикнали в дома Ви да е по-топло, направете тази малка промяна. Редуцирането на температурата само с 2-3 градуса няма да се отрази на комфорта Ви, но портфейлът и спестяванията Ви ще Ви бъдат благодарни!

3. Планирайте добре предстоящите месеци

Точно така, за да спестите пари през зимата, трябва да планирате предварително – затова е време да извадите бележника с приходи и разходи! Планирайки всичко за зимата предварително, можете да играете играта на чакане и да се подготвите за предстоящите събития месеци преди да настъпят. Коледните подаръци се купуват най-добре за период от няколко месеца преди големия празник и точно в този случай внимателното планиране наистина ще Ви се отплати – направете списък с коледните подаръци, които ще трябва да подарите и започнете търсенето още сега. По този начин допълнителните разходи няма да ви ударят през декември с необходимостта да похарчите огромна сума за подаръци.

Предварителното планиране може също така да се сведе и до храната, която ядете през празничния период – проверете датите на покупките, за да сте сигурни, че ще бъде годна за консумация, когато пристигне големият ден, и я приберете за в бъдеще. Това важи най-вече за консерви и друг тип пакетирани храни, които можете да приберете в килера за след няколко месеца. Можете дори да започнете да търсите храни, които бихте могли да замразите и използвате по Коледа – отново, просто проверете гърба на пакета, за да се уверите, че е подходящ за домашно замразяване. Така ще си спестите време, обиколки по магазините преди Коледа и ще разпределите харченето във времето, вместо да похарчите по-голяма сума на веднъж.

Тези три прости съвета ще Ви помогнат да планирате, намалите и разпределите равномерно разходите си през зимата, за да избегнете харченето на големи суми и прибягването до спестяванията. Така, след като премине отоплителния сезон, ще можете да си отдъхнете, без да се притеснявате, че сте пресушили спестяванията си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *