Продължете към съдържанието
Начало » Новини » COVID-19 и икономическите проблеми у нас

COVID-19 и икономическите проблеми у нас

COVID-19 и икономическите проблеми у нас
На 13-март бе обявено извънредно положение, само дни след регистриране на първите заразени с COVID-19, у нас. Първоначалната разпоредба бе в сила за период от две седмици, след което кризисният щаб за борба с коронавируса съобщи, че режимът на социална изолация в България ще продължи най-рано до 13-ти май.

Сериозността и обхватът на това заболяване доведоха до пандемия с мащаб, изискващ безпрецедентни по размер, бързина и солидарност действия, в цял свят. Месец след обявяването на извънредното положение, стотици са заболелите, у нас, а прогнозите за предстоящата икономическа криза, в световен мащаб, се потвърждават ежедневно от специалистите.

В отговор на първите сигнали за икономическа рецесия, българското правителството предприе незабавни действия за минимизиране на икономическите последици от епидемията с COVID-19, у нас. Като първо решение, социалното министерство обяви мярката 60/40, която стимулира съхраняване на работните места в предприятията, засегнати икономически от коронавируса. От края на месец март, Агенцията по заетостта приема документите на десетки работодатели за включване в помощната мярка, чрез която държавата се ангажира да отпусне 60% от осигурителния доход на служителите.

Щетите, които търпят бизнесите, в период на световна пандемия, неизменно водят до съкращения на ангажираните в тях, работници и служители. Според социалния министър Деница Сачева, от 13-ти март до момента, у нас, броят на новорегистрираните безработни лица е над 30 000 и продължава ежедневно да нараства. Междувременно, проучване на Галъп показва, че доходите на 36% от българите са спаднали от началото на извънредното положение.

В моменти като този, е важно бизнесите, които не са ограничени от извънредните мерки, да продължават да функционират и да упражняват пълноценно дейността си. За съхраняване на икономическото състояние на страната, в момента се разчита на няколко ключови сектора, сред които е и финансовият. Заетите в сферата са натоварени с отговорността да спомагат за намиране на изход от кризата и за установяване на баланса, след падане на извънредните мерки.

Като представител на финансовия бранш, CreDirect осъзнава своята отговорна роля, а именно, осигуряването на своевременно решение за българските граждани в безпрецедентната ситуация. Марката за бързи кредити напомня на своите клиенти, че преодоляването на финансовите затруднения е възможно с навременна външна помощ. С присъщите им гъвкави условия, онлайн кредитите на CreDirect са разработени, изцяло в услуга на потребителите. Без значение от първопричината за моментното финансово неразположение – дали непредвиден битов разход или проблеми, вследствие на икономическа криза, кредитният бранд гарантира намиране на рационално решение, придържайки се към мотото си – „Пари по всяко време“.

CreDirect продължава да изпълнява дейността си изцяло онлайн, без изменения в работното време и се присъединява към призива #останивкъщи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *