Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Credissimo с първо място и специална награда в конкурса „Най-зелените компании на България“

Credissimo с първо място и специална награда в конкурса „Най-зелените компании на България“

Credissimo с първо място и специална награда в конкурса „Най-зелените компании на България“

Компанията представи впечатляващи резултати от природосъобразната си политика за 2016 година

На 5 юни 2017 г. на официална церемония в хотел „Хилтън“ в гр. София Credissimo взе първа награда от седмото издание на конкурса „Най-зелените компании в България 2017”, организиран от b2b Magazine. Компанията е първенец в категорията „Финансови, банкови, счетоводни и правни услуги“, като получи и специалната награда на конкурса – „Безхартиен офис“.

„За нас голяма е чест да бъдем удостоени с престижните награди в толкова оспорвана категория сред такъв рекорден брой кандидати. Стремежът за опазване на природата и пестенето на ресурсите й са заложени в стратегическото развитие на Credissimo още от самото начало с взимането на решението да предлагаме всичките си услуги изцяло и единствено онлайн. Щастливи сме, че продължаваме да представяме впечатляващи резултати и сме благодарни за признанието.“, заявиха от ръководството на Credissimo.

печеливши в конкурса най-зелените компании на българия 2017

Конкурсът се проведе под патронажа на Президента на Република България Румен Радев и отличи най-зелените компании, опериращи в страната, показали и доказали, че наистина постигат промени в своите екологични показатели и развиват бизнеса си по отговорен за природата начин. Инициативата е уникална за България – тя отчита постигането на зелени цели и корпоративни стратегии от компании, които имат зелени инвестиции и самоинициират действия и каузи за по–здравословна среда.

На какво се дължи постижението на компанията

Компанията за бързи кредити е една от най-бързо развиващите се финансово-технологични (ФинТек / FinTech) структури в България, която реализира дейността си само и единствено онлайн. Като практически не използва хартиени носители, фирмата има изключително ниско потребление на хартия и други консумативи, свързани с печат и съхранение на хартиена документация.

Политиката на Credissimo за предоставяне на услуги онлайн е в отговор на необходимостта за налагане на нови стандарти за бизнес, който цени и опазва природните ресурси. Именно модерните компании са отговорни наравно с хората за налагането на новите екологични ценности и природосъобразно съществуване.

Благодарение на своя принос и работа в посока опазване на околната среда, Credissimo е част от „Зеления кръг“ на списание „Мениджър“ – група от български компании, съпричастни към зелената идея и опазването на околната среда, носител на наградата „Най-зелените компании на България“ за 2015 г. в категориите „Финансови, банкови, счетоводни и правни услуги“, както и специалната награда – „Безхартиен офис“ за развитието на услугите си изцяло онлайн.

печеливши в конкурса най-зелените компании на българия 2017

Компанията представя и „еко“ резултатите, с които може да се похвали за спестените ресурси за изминалата 2016 година:

  • 4,384,800 листа хартия = 367 дървета, което представлява общия брой на всички дървета, засадени в София за една година;
  • Боклук с тегло 21,6 тона или теглото на всички камбани на храм-паметника „Св. Александър Невски“;
  • 512 400 л. вода, необходими да се напълнят четири от седемте Рилски езера;
  • 2 980 стандартни тонер касети или гориво, необходимо за изминаването на разстоянието София-Бургас цели 178 пъти.

За Credissimo (credissimo.bg)

Credissimo е иновативна ФинТек компания, основана през 2007 г.
Със своя 10-годишен опит и над 2,000,000 потребители на credissimo.bg, за трета поредна година финансовата институция е №1 в онлайн кредитирането на българския пазар и е една от водещите и най-бързо развиващите се технологични компании в България.
Credissimo притежава собствена CRM платформа за цялостно управление на процесите по обработка на заявления за кредит в реално време, която позволява, при спазването на определени условия, един кредит да бъде разгледан, одобрен и отпуснат на клиента в рамките на минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *