Развитието на финтех в застрахователната индустрия. Десетте най-големи insurtech фирми

Развитието на финтех в застрахователната индустрия. Десетте най-големи insurtech фирми
Финтех иновациите променят предоставянето на финансови услуги, като създават нови възможности и поставят нови предизвикателства както за застрахователния, така и за финансовия надзор. През февруари 2017 г. Международната асоциация на надзорните органи по застраховане (IAIS) публикува доклада Финтех Иновации в Застрахователния Сектор (FinTech Developments in the Insurance Industry), който описва финтех иновациите, които са от значение за застрахователния сектор, и представя преглед на техните потенциални въздействия и подходящите надзорни подходи.


Петте тенденции, движещи insurtech индустрията през 2019 г. Как ще изглежда застрахователната индустрия през 2030 г.

Петте тенденции, движещи insurtech индустрията през 2019. Как ще изглежда застрахователната индустрия през 2030 г.
В застрахователния сектор вече са на мода нови играчи. Така наречените „insurtechs” са водещи в технологиите компании, които влизат в застрахователния сектор, за да осигурят покритие за цифрово насочената клиентска база. Специално за Вас извадихме петте ключови тенденции, които доминират при навлизането на технологията в застрахователната индустрия:

1.Екосистеми и платформи:


Търсиш евтина и изгодна застраховка Гражданска отговорност? Ето какво трябва да знаеш!

Търсиш евтина и изгодна застраховка Гражданска отговорност? Ето какво трябва да знаеш!
Ясно е за всички: никой не е особено развълнуван, когато трябва да прави застраховка Гражданска отговорност.

Всеки я прави, защото е задължителна и осигурява финансова защита срещу повреда на Вашия автомобил или нараняване на Вас или на други хора. И тъй като не е най-вълнуващото нещо на света, всеки иска да намери най-евтината и изгодна застраховка Гражданска отговорност. Ето какво трябва да знаете преди да започнете търсенето:

Защо ми трябва Застраховка Гражданска отговорност?


Оцени своята любима банка и застраховател в България!

Оцени своята любима банка и застраховател в България!
Имате любима кредитна компания, банка или застрахователна компания, и искате да помогнете на повече хора да се възползват от качествени финансови услуги? Или пък не сте били доволни от обслужването, което сте получили и не искате и друг да пострада?

Вече можете да помогнете на българите да получават само най-добрите услуги, а на родните финансови институции да подобрят максимално обслужването си, като им дадете своята оценка в най-новата функционалност на сайта ни.

В нея ще можете с лекота:

  Знаете ли, че застраховката Живот струва в пъти по-малко от застраховката Гражданска Отговорност?

  Знаете ли, че застраховката „Живот“ струва в пъти по-малко от застраховката Гражданска Отговорност?
  Колко струва животът ви? А този на близките ви хора? Отговора на тези въпроси е един: безценни са! Но, какво ще кажете, ако можете да осигурите спокойствие както за себе си, така и за тях? И всичко това само срещу сума, която е в пъти по-малка от задължителната застраховка „Гражданска отговорност”. Говорим за застраховката живот!

  Ние, от Izbiram.bg искаме да помогнем на читателите си да водят спокоен и пълноценен живот като предоставяме полезна информация за за кредити, застраховки, спестяване и пенсионното осигуряване.


  Трябва да сключите застраховка "Гражданска отговорност" на МПС-то си и търсите коректен застраховател? Намери най-евтината и изгодна застраховка тук!

  Трябва да сключите застраховка "Гражданска отговорност" на МПС-то си и търсите коректен застраховател? Намери най-евтината и изгодна застраховка тук!
  Застраховка Гражданска Отговорност е едно от първите неща, които трябва да направите, когато се сдобиете с автомобил. Всеки водач знае колко е важна и най-вече задължителна. Но знаете ли къде да откриете най-подходящата и изгодна застраховка за своя автомобил? И дали само цената е важна?

  Нови промени които ще засегнат портфейла на шофьорите!

  Нови промени които ще засегнат портфейла на шофьорите!
  Комисията за финансов надзор прие на първо четене проект на Наредба за единните изисквания за коригирането на застрахователната премия в зависимост от поведението на водача на моторното превозно средство. Това е т. нар.

  Окончателно: Електронните винетки влизат в сила от 1 януари, а тол системата - от 16 август 2019 г.

  Електронни винетки и тол система
  От първи януари догодина всички видове хартиени винетни стикери за всички категории пътни превозни средства загубват валидност и влизат в сила електронните винетки. А от средата на 2019 г. ще заработи и тол системата за тежкотоварните автомобили, които също ще се таксуват електронно. Това приеха окончателно парламентът на второ четене промени в Закона за пътищата. Електронната система за събиране на пътни такси ще се оперира и поддържа от Агенция "Пътна инфраструктура".

  Нова по-висока цена на застраховка "Гражданската отговорност"!

  Гражданска отговорност
  Най-търсената застраховка, а именно Гражданската отговорност, вече е по-скъпа с между 15% и 25%. Повишението на цената варира, като най-малкото е с 5-6 лева, а най-високото със 62 – 63 лева. Това е най-драстичното увеличение от началото на годината.

  Сериозно увеличение на цената на застраховката Гражданска отговорност изненада неприятно шофьорите.


  Pages