Започна изпращането на годишните извлечения на NN България за 2017 г.

изпращането на извлеченията
Важна новина за клиентите на NN България - Пенсионно осигуряване!

Бихме искаме да ви информираме, че започна изпращането на годишните извлечения от партидите на осигурените в пенсионните фондове на NN лица. Извлеченията ще стигнат до вас на хартия или по имейл - според предпочитанията ви.


Великденски добавки за пенсионерите ще има

Великденски добавки за пенсионерите
Великденски добавки ще получат най-бедните пенсионери у нас, чиято пенсия е до прага на бедност от 321 лв. С 40 лева повече ще получат 1 227 000 пенсионери, или 56% от пенсионерите в България.

НОИ има готовност, след като Министерският съвет вземе решението да го изпълни и с пенсиите за април, изплащането на които ще започне на 4 април, да изплатят и тези еднократни допълнителни суми.

За целта са отпуснати допълнително 50 млн. лв. от бюджета.


80 ученици от 13 града участваха в иновационен лагер и решаваха казус свързан с осигурителната система

НН ученици
В групи по шест, учениците генерираха идеи за създаване на осигурителен или застрахователен продукт, насочен към работещите студенти, фрилансърите и хората, упражняващи свободни професии. Екип от бизнес доброволци от NN България подкрепи учениците в търсенето на съвременни решения.


Пенсионното осигуряване днес

 Пенсионно осигуряване
От всеки 100 лева, които изкарваме под формата на заплата, 5 лева задължително отиват по партидата ни в частен пенсионен фонд. Това означава, че за повечето от нас, осигурителната вноска е един от най-големите ни единични месечни разходи. Но може би, защото се удържат автоматично, не ги виждаме по сметките. Затова и интересът към това как се управляват тези суми и какво може да се получи срещу тях, не е особено голям. Информацията за това е налична и лесно достъпна, но невинаги е лесна за разбиране...


Pages