Ако съм пенсионер, мога ли да получа кредит без поръчител?

пенсионер, кредит без поръчител

Вече много небанкови финансови институции, предоставящи бързи кредити, имат и специално разработени продукти за пенсионери.

Tази статия е част от нашата образователна кампания Бързите кредити – отговори на важните въпроси.

В днешните модерни и интересни времена, в които имаме късмета да живеем, човек лесно може да намери и „от птиче-мляко“ – стига да поиска и да има необходимите финансови средства. А ако последните липсват или недостигат, вече има много алтернативи.

Една от тези алтернативи са бързите кредити, които вече са „на всеки ъгъл“ и предлагат примамливи условия, промоции, подаръци и томболи. Вече много от фирмите, предоставящи бързи кредити, предлагат своите услуги и на хората, доживели времето на полагащата им се активна почивка след дълъг и нелек трудов път-пенсионерите.

Днес нашите баби и дядовци или нашите родители, които са достигнали пенсионна възраст, не се радват на безоблачни дни, макар да им се полагат по право – за дългият и изнурителен труд. Те не могат да си позволят дълги, красиви и интересни круизи по света, както това се случва на хора, достигнали дори достолепна възраст, но живеещи в някоя от „белите страни“. Защото техните доходи, най-често обусловени само от тяхната пенсия, са толкова ниски, че на много от тях не достигат дори за покриване на някои битови сметки. Затова и напоследък някои от пенсионерите търсят финансова подкрепа от небанкови финансови институции, предоставящи бързи кредити – понякога за покупката на въглища или дърва за огрев през зимата, друг път – за подарък за родилото се внуче или пък за дребен, но важен за тях ремонт.

Тези от тях, които се чувстват все още дееспособни и могат да си намерят подходящото за възрастта и физическото състояние трудово поприще, работят – за да си подобрят финансовото положение и да намалят драстичното влошаване на жизнения стандарт, а и „да са сред хора“. За тях тегленето на бърз кредит не е толкова голям проблем, колкото е за другите, които не могат и не работят след пенсионирането си.

Вече много небанкови финансови институции, предоставящи бързи кредити, имат и специално разработени продукти за пенсионери. Кредитите, които се предлагат на пенсионери, най-често са с облекчени условия – по-поносима лихва или по-удобен срок за погасяване на вноските.

Някои от небанковите финансови институции предоставят кредити на пенсионери без поръчители при условие, че пенсията им се превежда в съответната небанкова финансова институция и че след приспадането на месечната вноска за погасяване на кредита, им остават достатъчно средства за живот. Критериите за това са различни в различните финансови и извънбанкови институции.

Но каквато и да е причината за прибягването до кредит, не само на пенсионерите, ние от Izbiram.bg, препоръчваме да не бързате с кандидатстването.

Защото кредит при определени условия със сигурност ще получите, но това е нов разход, утежняващ и без това нелеките ви дни.

Прочетете още за кампанията: Онлайн бързи кредити-какъв е моят шанс да получа спешно финансиране и какви са изискванията?

Тази статия стигна до вас със съдействието на експертите от МиниЗаем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.