Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Ако съм пенсионер, мога ли да получа кредит без поръчител?

Ако съм пенсионер, мога ли да получа кредит без поръчител?

пенсионер, кредит без поръчител

Вече много небанкови финансови институции, предоставящи бързи кредити, имат и специално разработени продукти за пенсионери.

Tази статия е част от нашата образователна кампания Бързите кредити – отговори на важните въпроси.

В днешните модерни и интересни времена, в които имаме късмета да живеем, човек лесно може да намери и „от птиче-мляко“ – стига да поиска и да има необходимите финансови средства. А ако последните липсват или недостигат, вече има много алтернативи.

Една от тези алтернативи са бързите кредити, които вече са „на всеки ъгъл“ и предлагат примамливи условия, промоции, подаръци и томболи. Вече много от фирмите, предоставящи бързи кредити, предлагат своите услуги и на хората, доживели времето на полагащата им се активна почивка след дълъг и нелек трудов път-пенсионерите.

Днес нашите баби и дядовци или нашите родители, които са достигнали пенсионна възраст, не се радват на безоблачни дни, макар да им се полагат по право – за дългият и изнурителен труд. Те не могат да си позволят дълги, красиви и интересни круизи по света, както това се случва на хора, достигнали дори достолепна възраст, но живеещи в някоя от „белите страни“. Защото техните доходи, най-често обусловени само от тяхната пенсия, са толкова ниски, че на много от тях не достигат дори за покриване на някои битови сметки. Затова и напоследък някои от пенсионерите търсят финансова подкрепа от небанкови финансови институции, предоставящи бързи кредити – понякога за покупката на въглища или дърва за огрев през зимата, друг път – за подарък за родилото се внуче или пък за дребен, но важен за тях ремонт.

Тези от тях, които се чувстват все още дееспособни и могат да си намерят подходящото за възрастта и физическото състояние трудово поприще, работят – за да си подобрят финансовото положение и да намалят драстичното влошаване на жизнения стандарт, а и „да са сред хора“. За тях тегленето на бърз кредит не е толкова голям проблем, колкото е за другите, които не могат и не работят след пенсионирането си.

Вече много небанкови финансови институции, предоставящи бързи кредити, имат и специално разработени продукти за пенсионери. Кредитите, които се предлагат на пенсионери, най-често са с облекчени условия – по-поносима лихва или по-удобен срок за погасяване на вноските.

Някои от небанковите финансови институции предоставят кредити на пенсионери без поръчители при условие, че пенсията им се превежда в съответната небанкова финансова институция и че след приспадането на месечната вноска за погасяване на кредита, им остават достатъчно средства за живот. Критериите за това са различни в различните финансови и извънбанкови институции.

Но каквато и да е причината за прибягването до кредит, не само на пенсионерите, ние от Izbiram.bg, препоръчваме да не бързате с кандидатстването.

Защото кредит при определени условия със сигурност ще получите, но това е нов разход, утежняващ и без това нелеките ви дни.

Прочетете още за кампанията: Онлайн бързи кредити-какъв е моят шанс да получа спешно финансиране и какви са изискванията?

Тази статия стигна до вас със съдействието на експертите от МиниЗаем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *