Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Внимание потребители! 6 особености на бързите кредити с еднократна вноска!

Внимание потребители! 6 особености на бързите кредити с еднократна вноска!

кола, къща, пари

Бързите кредити с еднократна вноска стават все по-търсени от потребителите.

Кредитът с еднократна вноска, познат още като „аванс” или „до заплата” е сравнително нов продукт за българския пазар. Заради възможността чрез него да се покрие непредвиден спешен разход, а сумата да се върне на кредитора при получаване на следващата заплата, пенсия или хонорар, този вид кредити добиват все по-голяма популярност.

Измежду фирмите, които предлагат бързи кредити с еднократна вноска са: Вивус, Фератум, Кредисимо, ММъни, СмайлКредит и КредиХелп.

Както всеки кредитен продукт и заемите с еднократна вноска , тип „аванс” или „до заплата”
, имат своите особености. За ваше улеснение и удобство, ние от Izbiram.bg
сме ги обобщили:

1. Размер и срок на кредита

Това са малки кредити, в размер от 50 до 750 лева. Трябва да знаете, че при първо теглене от фирмата ще ви отпуснат максимум до 400 лева. Сроковете, за които можете да върнете парите, също са кратки – от 3 до максимум 45 дни. Датата за връщане се избира предварително, при кандидатстване.

2. Начин на отпускане

Този вид кредити се отпускат само онлайн . След като влезете в сайта на фирмата, първо трябва да изберете сума и срок на кредита. Втората стъпка е да попълните искането за заем. То е разделено на няколко стъпки, всяка от които носи определена информация за вас, а именно: лични данни – имена, ЕГН, адрес на местоживеене, телефон за връзка т.н.; месторабота и доходи; лице за контакт. След като изпратите попълнената заявка, до няколко минути от фирмата ще се свържат с вас, за да уточнят сумата, срока и вписаните данни. Ако след разговора и разглеждане на заявката бъдете одобрени, от фирмата кредитор ще ви изпратят договор. Той също се подписва онлайн , най-често чрез специфичен код.

3. Усвояване и връщане на заема

При този вид кредити е най-голямо разнообразието от начини по които можете усвоите и върнете отпуснатата сума. Това може да стане по банков път, на каса на EasyPay или FastPay, или в офис на фирма партньор на кредитора. Съветваме ви да проверите това предварително. Можете да го направите в секция фирми.

4. Удължаване срока на кредита

Кредитите с еднократна вноска са тип кредитна линия, т.е. можете да изтеглите отпуснатата сума, след това да изплащате само оскъпяването, а връщането на главницата да забавите във времето. Разбира се, като всяко нещо и това има цена. При част от фирмите има такса за удължаване на срока, а при други всеки път се внася първоначално начислената лихва и таксата за допълнителна услуга. Срокът, за който можете да отлагате връщането на главницата е най-често до една година.

5. Такса за допълнителна услуга

Спорна или не, допълнителната услуга е неразделна част от бързите кредити, след промените в Закона за потребителския кредит, приет от парламента преди около две години. При кредитите с еднократна вноска допълнителните услуги могат да бъдат: такса за експресно разглеждане на документите ; Банкова гаранция, издадена от партньор на фирмата за бърз кредит; Банкова гаранция, която вие сами трябва да си набавите, Сертификат за кредитен рейтинг. Независимо каква е услугата, за нея се заплаща допълнителна такса, която е извън ГПР и е начислена в крайната сума за връщане. Не забравяйте – тази такса е основното оскъпяване на кредита!

6. Възраст на кредитоискателя

За разлика от класическите кредити, където възрастта за кандидатстване е най-често 18 години, при бързите заеми с еднократна вноска минималната възраст е по-висока. Тя може да бъде 19 и дори 23 години.

Това са основните специфики на бързите кредити с еднократна вноска . Ако сте решили да се възползвате от този вид кредитен продукт, можете да попълните Кредитния калкулатор, за да сравните условията, както и да разберете кои са най-добрите оферти
.

От Izbiram.bg
ви съветваме – „Пристъпете към тегленето на бърз кредит с еднократна вноска, ако спешно се нуждаете от малка сума пари, които ще можете без затруднение да върнете при следващата си заплата, пенсия или хонорар!”


Прочетете още полезни съвети ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *