Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Да ограничим кибер тормоза със застраховка „Кибер отговорност”.

Да ограничим кибер тормоза със застраховка „Кибер отговорност”.

застраховка „Кибер отговорност”.

След зачестилите напоследък кибер атаки искаме да разясним покритията и приложението на съществуващата вече на пазара застраховка „Кибер отговорност”.

Тази статия е част от нашата образователна кампания – НАУЧИ ВСИЧКО ВАЖНО ЗА ЗАСТРАХОВАНЕТО В БЪЛГАРИЯ! ЗАЩИТИ СВОЯ ИНТЕРЕС И НАУЧИ ТЪНКОСТИТЕ НА ТАЗИ МАТЕРИЯ!

Ако сте фирма, която работи в сферата на издателската дейност, медии, консултантска фирма, производство, медицински заведения, хотели, ресторанти, банки , IT фирми, всякакъв on line бизнес и други, сте изложени на риск от хакерски атаки, сривове в системата, загуба на данни, които биха попречили на нормалната дейност на фирмата.

След зачестилите напоследък кибер атаки искаме да разясним покритията и приложението на съществуващата вече на пазара застраховка „Кибер отговорност”.

Кибер риск е всеки риск, произтичащ от използването на електронни данни и тяхното предаване. Обхваща физически щети, причинени от кибер атаки, загуба или повреда на данни и финансовите последици от това. Измама извършена посредством злоупотреба с данни, както и цялата отговорност, произтичаща от неподдържане на наличността , целостта и поверителността на електронно съхраняваната информация. На такъв риска са изложени както физическите лица, така и фирмите и държавните структури.

Всяка компания, която се занимава с електронна търговия, поддръжка на хардуер, софтуер или работеща в сферата на информационните технологии може да прехвърли на застрахователя риска от сривове в системата , загуба на данни или кибер атака.

Тази застраховка е предназначена да покрие рисковете на застрахованите лица и претенциите на трети лица предявени към тях, свързани с финансови загуби, произтичащи от хакерски атаки, вируси във вашия компютър или постъпил през компютърните системи на Вашия доставчик, кражба на самоличност, кибер заплахи и изнудване и редица други компютърни престъпления.


Застраховката покрива и преки загуби претърпени от застрахования като повреда или загуба на дигитални активи, прекъсване на бизнес процесите, накърняване на репутацията и кражба на пари и дигитални активи. Осигурява покритие, обезщетяващо фирмите за загуби на трети лица, причинени от неизпълнение при запазване на данни.

Инвестициите на компаниите в кибер сигурност са взе по-големи с оглед напредването на технологиите и все по-големите възможности за кибер атаки. Един от начините да ограничите загубите си при подобни атаки е застраховката.

Прочетете още за кампанията: Карго- Как да предпазим товарите си от кражби и загуби?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *