Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Двоен повод за празник: Izbiram.bg – вече на три години и вече асоцииран член на Асоциацията за отговорно небанково кредитиране!

Двоен повод за празник: Izbiram.bg – вече на три години и вече асоцииран член на Асоциацията за отговорно небанково кредитиране!

Избирам.бг АОНК

Най-новата и важна за нас стъпка в нашето израстване е членството ни в Асоциацията за отговорно небанково кредитиране (АОНК)

Животът на всеки от нас е низ от случки-понякога приятни, друг път-не толкова; решения–правилни или грешни. И от много емоции-придружени понякога от сълзи, друг път-от усмивки. Естествено, всеки от нас се чувства щастлив, когато емоциите са по хубав повод. И всеки от нас си пожелава да има по-често и повече хубави поводи за усмивки и емоции.

Ето че и при нас настъпи поредният хубав повод. Празнуваме своят трети рожден ден – повод за равносметка и отбелязване на много добри постижения и отлични резултати, които ни правят още по-щастливи.

КОИ СМЕ НИЕ?

Всеки ден, всеки от нас, получава от своите приятели и близки, поне по няколко съвета как да си управлява по-добре парите. Често пъти те са полезни, но има и много финансови съвети, които вече са остарели и не са приложими в наши дни.

Затова е важно, преди да вземем важно решение за своите пари, да се убедим, че напътствията, които получаваме, са в наш интерес и са актуални.

Izbiram.bg е вашият информационен портал, който се старае да сравнява за вас условията на различни компании от различни сектори, свързани с финансите.

Izbiram.bg има за своя мисия да даде БЕЗПЛАТНО на ВСИЧКИ потребители на финансови услуги в България необходимите знания. Само по този начин техните права като ползватели на такива услуги, могат да бъдат защитени в максимална степен.

Izbiram.bg има за своя цел да улесни максимално своите потребители в техния избор за най-добрата услуга, от която имат нужда-и като качество, и като цена.

За да постигнем тази своя цел, ние разработихме за всички вас много удобен, максимално лесен и приятен начин да се възползвате от съветите на нашите експерти в областите:

 • банкиране;
 • застраховане;
 • кредитиране и
 • пенсионно осигуряване.

Ние от Izbiram.bg всеки ден преглеждаме и анализираме голямо количество информация за всеки сектор от финансовите услуги, за да ви препоръчаме най-обективното и правилно решение.

И всичко това напълно безплатно за всеки от вас!

Най-новата и важна за нас стъпка в нашето израстване е членството ни в Асоциацията за отговорно небанково кредитиране (АОНК).Какво представлява АОНК?

Асоциация за Отговорно Небанково Кредитиране е сдружение с нестопанска цел в частна полза, което обединява няколко от големите и утвърдени компании, предоставящи бързи кредити на българския пазар.

Мисията, която АОНК следва, е да отговори на все по-голямото търсене сред потребителите на легитимна организация, която да следи за престижа и авторитета на компаниите; да наложи свой собствен етичен кодекс-с цел защита на правата на потребителите и не на последно място-да регулира коректна и лоялна конкуренция между небанковите финансови институции в България.

Практиката днес показва, че подобен тип организация, отдавна повдига имиджа на компаниите за бързи кредити в чужбина и налага нов тип отношения между кредитори и потребители.

Основни цели на АОНК

Сред основните цели на Асоциацията за отговорно небанково кредитиране са:

 • защита на потребителите чрез въвеждане на всеобхватно и задължително спазване на утвърдените добри търговски практики при отчитане на пазарните реалности;
 • промяна на съществуващата нормативна уредба в посока облекчаване на отношенията между фирмите и потребителите;
 • полагане на усилия за по-добро разбиране на дейността на сектора от обществото и ясно разграничаване между добронамерените и недобронамерените пазарни субекти и практики.

По-добрата осведоменост на потребителите ще доведе до обществена нетърпимост към недобросъвестните практики в сферата на небанковото кредитиране.

Основните параметри, които съучредителите на АОНК са заложили в своята визия са:

 • бързина;
 • качество на обслужването;
 • ефективност;
 • ясни условия за клиентите.

Има фирми, чийто бизнес модел е да привличат нови клиенти с ниско ГПР, но при първа възможност налагат непосилно високи санкции. Затова, ако потребителят не се чувства финансов и юридически експерт или не иска да чете десетки страници дребен текст, в голяма степен може да си облекчи труда, като се обърне към фирма – член на Асоциацията за отговорно небанково кредитиране.

Членовете на тази асоциация са приели свой Етичен кодекс, в който са отразени най-добрите световни практики в потребителската защита. Те дават много по-голяма защита, отколкото който и да е закон или нормативен акт ги задължава – целта им е да нормализират пазара и потребителите да са спокойни, когато прибягват до техните услуги.

Сред членовете на АОНК са финансови институции, с водещи позиции в краткосрочното потребителско кредитиране – Кредисимо, Вивус, Фератум, Макс Кредит, Нет Кредит и Кеш Кредит.

АОНК съветва:

Първо проучете фирмата, после теглете бърз кредит! Проверете дали е регистрирана в БНБ и дали ще ви предостави Стандартен европейски формуляр.

Заради всичко това и за нас, от Izbiram.bg, беше важно да сме част от АОНК.

Личният ти финансов съветник е на един клик разстояние!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *