Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Домът е всичко, а да го запазиш не струва много! Как да си осигуриш нужното спокойствие?

Домът е всичко, а да го запазиш не струва много! Как да си осигуриш нужното спокойствие?

Покупката на нов дом е може би най-голямата инвестиция, която повечето хора ще направят в целия си живот. Тя е важна задача, която изисква много планиране, спестяване и информираност. А след като вече се сдобиете с новия си дом, добре е да помислите за неговата защита. Тъй като застраховка домашно имущество не е задължителна за собствениците на жилище, много хора я пренебрегват. Други смятат покупката на имуществено застраховане за излишен разход.

Истината е, че в днешно време нищо не е сигурно. Грабеж докато сте на почивка, наводнение от съседа и природни бедствия са само част от нещата, които могат да се случат в дома Ви. Така застраховка имущество се превръща в малък разход, който ще Ви спести големи проблеми в бъдеще.

Ние, от Izbiram.bg сме тук, за да ви помогнем с избора на застраховка домашно имущество. През последните няколко години, нашата основна цел е да образоваме своите читатели и да им помагаме да взимат информирани финансови решения, с които да си осигурят спокойствие и сигурност. Именно за това в следващите редове ще Ви запознаем отблизо със застраховка домашно имущество.

Какво е застраховка домашно имущество?

Застраховката домашно имущество е вид имуществена застраховка, която покрива загуби и щети на дома на дадено лице. Този тип застраховка защитава не само сградата, но и обзавеждането, както и други активи в дома. Застраховката осигурява покритие на отговорността срещу злополуки в дома или на имота.

Защо този тип застраховка е важна?

Ако искате да научите повече за застраховка имущество, ето няколко причини, които ще Ви илюстрират защо е важно да обмислите да застраховате дома си:

  1. Не просто защита за дома

Пълното покритие на застраховка домашно имущество не просто защитава мястото, на което живеете. Тя обхваща и другите части от жилището като гараж, мазе, тераси, огради и други. Освен това, с правилния избор на застраховка може да защитите и съдържанието на дома си като мебелите, електрониката и ценните домакински уреди.

 

  1. Може да възстанови загубите

Застраховката на дома ви осигурява финансова сигурност с възможност за подмяна на застрахованите ви вещи. Въз основа на полицата за домашно застраховане, която сте избрали, вече можете да замените повредените си стоки, вместо просто да претендирате за еквивалентна сума пари.

 

  1. Защитава ви от природни бедствия

Природните бедствия са кошмарът на всеки собственик на жилище. Поемането на разходите за ремонт на повредено жилище не е бреме, на което искате да изложите на себе си и семейството си. За щастие, застраховката домашно имущество е тук на помощ. В зависимост от избраното покритие, тя може да ви защити в случай на наводнения, свлачища, земетресения и други.

  1. Може да ви защити от съд

Въз основа на типа покритие, което сте избрали за своята застраховка, можете да защитите себе си и семейството си от искове, свързани с имущество. Вашата домашна застраховка ще ви защити по време на злополучния инцидент, при който случайно сте повредили чуждо имущество, например в случай на пожар или механични повреди. Освен това, тя ще покрие и медицинските разходи на гост, ранен във вашия имот.

  1. Осигурява ви спокойствие

И на последно място, но не по важност, застраховката домашно имущество ще ви осигури спокойствие. Вместо да мислите за нея като за застраховка на апартамент от наводнение, например, помислете за това, че при един евентуален инцидент, няма да се налага да се занимавате с хиляди документи или да възстановявате загубите от собствения си джоб.

 

Къде да застраховам жилище?

Ако искате да разберете повече за това какви видове имуществени застраховки има, ако искате да разгледате различните за застраховка на жилище цени, ако искате да разберете какви са необходимите документи за застраховка на жилище, нашият калкулатор застраховка имущество е тук на помощ.

С него ще можете да:

  • Да прегледате и сравните цените и покритията на различните пакети;
  • Да изберете най-добрата застраховка според своите желания и нужди;
  • Да платите онлайн своята застраховка и да я получите веднага на посочен от вас e-mail.

Едно от най-големите предимства на нашият калкулатор застраховка домашно имущество е, че няма да се налага да посещавате офис, нито да се прави оглед на жилището. Това Ви спестява много време и усилия като в същото време осигурява спокойствие за Вас и жилището Ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *