Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Електронното оборудване в офиса може да бъде застраховано. Научете как само тук!

Електронното оборудване в офиса може да бъде застраховано. Научете как само тук!

Електронното оборудване застраховане

Тези застраховки покриват материални щети, повреди и разноски, възникнали от неочаквани и непредвидени събития

Тази статия е част от нашата образователна кампания – НАУЧИ ВСИЧКО ВАЖНО ЗА ЗАСТРАХОВАНЕТО В БЪЛГАРИЯ! ЗАЩИТИ СВОЯ ИНТЕРЕС И НАУЧИ ТЪНКОСТИТЕ НА ТАЗИ МАТЕРИЯ!

Във всеки офис има поне един компютър, принтер и скенер. Вече ви се е случвало или можете да си представите какво става когато някой от уредите не работи поради небрежност, неправилно боравене с него , токов удар и ред други причини. За да не прекъсвате работния процес, трябва да имате заместващ такъв. Със застраховка на оборудването това не е необходимо. Освен, че ще бъдат покрити рискове при всякакви имуществени щети, може да Ви бъде предоставено за ползване и заместващо оборудване или да Ви се плати за наемане на друго. Освен стационарно монтираното, може да се застрахова и мобилно и портативно оборудване- лаптопи, телефони и друга преносима електроника, която се използва извън офиса. При договорени условия със застрахователя, може да се покриват и рисковете извън територията на страната.

Тези застраховки покриват материални щети, повреди и разноски, възникнали от неочаквани и непредвидени събития вследствие на: пожар и природни бедствия, грешки в конструкцията, материални дефекти, свръхнапрежение, производствени несъответствия, злоумишлени действия на трети лица, кражба чрез взлом или грабеж.

Освен офис техника, по тази застраховка може да се застраховат и електронно оборудване на лаборатории, фотографска техника, кино оборудване, охранителни системи и системи за наблюдение, медицинска техника и оборудване на банки включително и АТМ устройства, GPS приемник, камери, фотоапарати и др.

Покриват се и загуби или частични щети върху външни носители на данни, включително съхраняваната на тях информация.

С такава застраховка можете да си спестите доста главоболия за личната Ви техника или да подсигурите нормално функциониране на работата в офиса.

Прочетете още за кампанията: Как да застраховаме домашния си любимец?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *