Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Заслужава ли си тегленето на кредит за дребни ремонти, подаръци или за погасяване на други дългове?

Заслужава ли си тегленето на кредит за дребни ремонти, подаръци или за погасяване на други дългове?

кредит за дребни ремонти, подаръци или за погасяване на други дългове

Бързите кредити са наистина бързи и обикновено за броени минути , отговарящите на необходимите условия могат да получат желаната сума а съответната нужда.

Tази статия е част от нашата образователна кампания Бързите кредити – отговори на важните въпроси.

Как да оптимизираме паричните си потоци?

Сезонът на ремонтите и почивките е в разгара си. Българите все по-често прибягват до услугите на компаниите за бързи кредити, за да осъществят желаните подобрения в дома или да отидат на мечтаната почивка в чужбина.

Бързите кредити са наистина бързи и обикновено за броени минути , отговарящите на необходимите условия могат да получат желаната сума.
Все пак „всяко удоволствие се заплаща“ – в случая – за да се възползваме от бърз кредит заплащаме съответна лихва.

Заслужава ли си това?

Ако тегленето на бърз заем е за ремонти и подобрения вкъщи, отговорът е ДА, заслужава си. Защото всяко нещо, което ни създава по-добри условия на живот и би ни служило по-дълго време, можем спокойно да считаме за инвестиция. Почивката в чужбина с пари от заем /без значение дали е бърз или потребителски/ със сигурност би ни оставила само хубавите спомени. Ако обаче тя е организирана с пари от бърз кредит, това би могло да влоши месечния ни бюджет.

Така че ако сте решили да използвате топлото време, за да смените дограмата или да подновите покрива, но нямате нужните средства, не се колебайте и потърсете услугите на някоя банка. Ако обаче сумата, която не ви достига е малка, можете да си решите проблема за броени минути с помощта на някоя компания за бързи кредити. Освен това някои от тях предлагат и първи безлихвен кредит. Това означава, че ако изтеглите заем за първи път, връщате точно толкова, колкото сте получили в рамките на избрания от вас срок. Само трябва внимателно да прецените своите възможности, защото срокът на този кредит е до 30 дни и ако не го спазите, са възможни натрупвания на неустойки под формата на лихви.

Други, не по-малко важни моменти, са поводите за семейни тържества, сватби, кръщенета, юбилеи. Те често са свързани с пътувания до приятни, но понякога малко по-далечни места и разбира се – с подходящите за повода подаръци. Поканите за подобни събития ни изненадват много приятно, но понякога ни сварват неподготвени или в момент на липса на свободни средства. Тези поводи са много важни за човешките взаимоотношения – жестът на внимание към близък или приятел в такъв момент със сигурност се цени особено високо. Затова ако не разполагате с необходимите средства, потърсете услугите на някоя от компаниите, предлагащи бързи кредити и за няколко минути бихте могли да си решите проблема и да купите подходящия подарък.

Ние, от Izbiram.bg, ви съветваме винаги спокойно и внимателно да оглеждате и приемате без паника „паричните си проблеми“. Те винаги могат да бъдат решени. Въпросът е как и на каква цена. Защото всяко удобство си има цена, която трябва „да се огледа от всички страни“, да се обмисли добре и обективно да се прецени дали ще може да се плати и дали си заслужава. Затова внимателно разгледайте лихвите и условията на определени продукти, предлагани от финансовите институции и чак тогава кандидатствайте за кредит.

Още една дилема за много българи е дали да се изтегли нов кредит, с който да погасят старите задължения и заеми. Тук трябва да се обърне внимание преди всичко на ситуацията, а ако тя налага да пристъпите към това, то ние, от Izbiram.bg, ви съветваме да го обмислите много добре. От особена важност е да разгледате внимателно лихвения процент на кредита, който искате да погасите и на новия кредит, който искате да изтеглите. Ако лихвеният процент на новия заем е по-нисък от настоящия, значи и решението да изтеглите нов заем и да погасите старите заеми, чиито лихвени проценти са по-високи и плащането им ви затруднява, е добро решение. Но трябва и внимателно да разгледате условията на новия заем – дали ще можете да го погасявате, тъй като е възможно периодът на новия кредит да е по-дълъг или пък вноските по-високи.

Всички подобни проблеми биха били по-малки и по-лесни за разрешаване, ако си създадем навици за формиране на личен фонд и всеки месец заделяме дори и малка сума „някъде настрани“. Така почти неусетно ще имаме събрана сума, която може да послужи за неочаквани, но важни ситуации.

Прочетете още за кампанията: Как да избегнем закъснелите плащания и да се предпазим от затъване в дългове, когато имаме нужда от нов кредит?

Тази статия достига до вас със съдействието на експертите от Вивус

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *