Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Как да избегнем закъснелите плащания и да се предпазим от затъване в дългове, когато имаме нужда от нов кредит?

Как да избегнем закъснелите плащания и да се предпазим от затъване в дългове, когато имаме нужда от нов кредит?

да се предпазим  от затъване в дългове, когато имаме нужда от  нов кредит

Всички проблеми, които могат да се решат с финансови средства, са разрешими проблеми.

Tази статия е част от нашата образователна кампания Бързите кредити – отговори на важните въпроси.

Лятото вече е в разгара си. С нетърпение броим дните до отпуската, чакана с нетърпение почти година време. За да попътуваме и да се срещнем с приятели и близки. Или да се отпуснем безгрижни на морския бряг. А някои от нас ще я използват за ремонти и обновяване на дома или вилата.

Почивката и пътуването са чудесен повод и зареждат всеки с енергия и мечти за уютни и весели компании и преживявания. Ремонтите не са за предпочитане, но не могат и да се избегнат. А какъв по-подходящ сезон за осъществяването им от лятото.

Общото между всички тях са разходите по осъществяването им. И за едните, и за другите – трябват финансови средства. А ако нямате предварително спестени, тогава вече имате проблем. Който може да бъде решен, но с „помощ отвън“.

Всички проблеми, които могат да се решат с финансови средства, са разрешими проблеми.

Но за да си решавате разрешимите проблеми наистина бързо, буквално за минутки, преди това трябва да сте се постарали и да сте дали всичко от себе си, за да не сте допуснали закъснения по изплащане на задължения (особено ако имате вече усвоен някакъв кредит).

Как да избегнем закъснелите плащания?

Това можете да постигнете, ако се погрижите за личните си финанси по принцип. Много е важно да сте подредили по приоритети домашният си бюджет. Не всеки е длъжен или може да бъде счетоводител, но всеки може да си направи дневник за приходите и разходите. Така и по-лесно може да следи къде отиват парите. За да коригира, когато е необходимо.

Ние от Izbiram.bg препоръчваме при всеки приход, който получавате-било от аванс, заплата или друг доход, най-напред да се погрижите за задълженията си-данъци, такси, вноски по кредити, битови сметки и едва тогава да разпределяте останалите средства по другите пера от домашният си бюджет.

Защото можете да отложите купуването на поредният чифт обувки, чанта или покупката на нов телефон. Но закъснеете ли с плащането на тока, здравните осигуровки или вноските по кредита, после търпите последиците, които са най-меко казано-неприятни.

А относно кредитите – най-важна е ролята на кредитната ви история. При закъснения на плащания повече от месец, това се отразява в Централния кредитен регистър и тя вече се счита за лоша. Което води след себе си бъдещ отказ при кандидатстване за нов кредит. А нов кредит се счита и рефинансирането на стар кредит. Затова не си позволявайте просрочване на плащанията си, за да не се окажете в групата на хората с лоша кредитна история.

Как да се предпазим от затъване в дългове, когато имаме нужда от нов кредит?

Ако по една или друга причина, особено при непредвидена ситуация, имате нужда от нов кредит, то по-добрият вариант е най-напред да се консултирате с наш експерт или с експерт от фирмата, предоставила ви вече кредита и потърсите вариант за рефинансиране на същия. Ако няма такава възможност, тогава можете да пристъпите към кандидатстване за бърз кредит. Вече има фирми, които предоставят бърз кредит до заплата.

Ние от Izbiram.bg препоръчваме много внимателно и отговорно да оцените собствените си възможности за нов дълг. Защото надценяването на възможностите ви, може да ви вкара в омагьосаният кръг на затъването в дългове, от който много трудно се излиза.

Прочетете още за кампанията: Какво е рефинансиране на бърз кредит?

Тази статия достига до вас, благодарение на експертите от КредиХелп.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *