Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Застраховката на финансови рискове-гаранция в бизнеса

Застраховката на финансови рискове-гаранция в бизнеса

финансови рискове

Застраховките, които покриват финансови рискове са за физически и юридически лица.

Тази статия е част от нашата образователна кампания – НАУЧИ ВСИЧКО ВАЖНО ЗА ЗАСТРАХОВАНЕТО В БЪЛГАРИЯ! ЗАЩИТИ СВОЯ ИНТЕРЕС И НАУЧИ ТЪНКОСТИТЕ НА ТАЗИ МАТЕРИЯ!

Застраховките, които покриват финансови рискове са за физически и юридически лица.

Пример за такава е застраховка за неплащане на дължими лизингови вноски.

Такава застраховка се сключва от лизинговата компания, за да се предпази от евентуално спиране на плащане на лизинговите вноски от лизингополучателя, а премията обикновено е включена в цената, която потребителя плаща.

Застрахователите избягват сключването на такъв вид застраховка или много щателно проучват клиентите си, поради това, че на несигурния ни пазар фирмите и физическите лица често изпитват финансови затруднения и това води до изключително висока щетимост по тези полици и съответно носещи загуби на Застрахователите.

Всяка дейност е свързана с рискове, производство търговия или услуги. Фирмите правят прогнози и планове за реализация на печалба. Застраховките, които покриват финансови рискове са необходими за сигурност в бизнеса и възможност за фирмата да запази устойчиво финансово състояние и с увереност да планира развитието си.

Такива застраховки са застраховките на кредити, лизинг, гаранции, застраховка на инвестиции, застраховка на търговски рискове, разни финансови загуби и др.

Застраховката на лизингови договори покрива финансови загуби, възникнали вследствие на неплащане на дължими лизингови вноски по договора.

Пример за застраховка на кредит е при отпуснат кредит на физическо или юридическо лице, покрива се загубата от спиране на плащанията, изпадане в неплатежоспособност или несъстоятелност на кредитополучателя.

При застраховките на търговски рискове, обект на застраховане са сделки, при които продажбата се извършва на разсрочено плащане.

Предимствата на тези застраховки са по-лесното планиране на паричния поток, достъп до финансиране и увеличаване на продажбите, конкурентоспособност .

Прочетете още за кампанията: Какво представляват различните видове застраховки на Отговорности, необходими както на физическите лица, така и на всеки бизнес?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *