Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Защо да напрaвя застраховка Автокаско на автомобила си , след като имам сключена задължителна застраховка Гражданска отговорност на същия този автомобил?

Защо да напрaвя застраховка Автокаско на автомобила си , след като имам сключена задължителна застраховка Гражданска отговорност на същия този автомобил?

застраховка Автокаско

Когато намерите автомобила си с изрисувани врати от „недоброжелателни художници“, тогава застраховката Автокаско ще покрие тези щети.

Тази статия е част от нашата образователна кампания – НАУЧИ ВСИЧКО ВАЖНО ЗА ЗАСТРАХОВАНЕТО В БЪЛГАРИЯ! ЗАЩИТИ СВОЯ ИНТЕРЕС И НАУЧИ ТЪНКОСТИТЕ НА ТАЗИ МАТЕРИЯ!

Задължителната застраховка Гражданска отговорност покрива щетите по автомобила да другия участник в ПТП- то, ако Вие сте виновен.

Когато сте невинен, застрахователя на виновния ще покрие Вашите щети.

Когато обаче намерите автомобила си с изрисувани врати от „недоброжелателни художници“, тогава застраховката Автокаско ще покрие тези щети.

Също така, когато на някой виртуоз в паркирането Вашия автомобил му е пречил. Когато не успеете да избегнете някоя от дупките на пътя и спукате гума. Когато по време на движение камък спука или счупи стъклото. Тази застраховка покрива и природни бедствия, пожар, палеж, кражба, грабеж….

При условие, че смятате автомобила си за такъв, който не би представлявал интерес за кражба, можете да сключите застраховка само за останалите рискове без кражба на МПС-то, която ще Ви излезе и доста по-евтина.

В повечето случаи, след като закупим автомобил за определена сума имаме още допълнителни разходи за подобрения или поддръжка, административни такси за смяна на собственост, регистрация и други. Казваме: ”Излезе ми толкова този автомобил и искам да го застраховам за точно толкова!”.

Застраховката „Автокаско” не покрива тези допълнителни разходи, затова не е нужно и автомобила да бъде застрахован за сумата, която сте похарчили за него.

Освен, че ще Ви струва по-скъпо, възможно е и да се окаже надзастрахован и при щета Застрахователя ще плати действителната му стойност.

Много важно е, след като сте сключили застраховка, да погледнете в полицата си, какви са покритите рискове, начина на ликвидиране на щети. Прочетете в Общите условия към полицата, какви са изключенията. Сроковете за уведомление на застрахователя при щета.Има ли ограничение за броя щети, които се покриват и в кои случаи застрахователя изисква документ от компетентни органи и в кои не.

Прочетете още за кампанията: Как да действаме с двустранните протоколи при ПТП докато сме на улицата?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *