Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Какви застраховки е добре да имам преди да тръгна на път с деца, дори по време на пандемия? – Част 2

Какви застраховки е добре да имам преди да тръгна на път с деца, дори по време на пандемия? – Част 2

insurance

Какви застраховки е добре да имам преди да тръгна на път.

В първата част на статията, която подготвихме ви информирахме за това какви автомобилни застраховки е добре да имате преди да тръгнете на път. В тази част ще обърнем внимание на вашата сигурност и спокойствие, представяйки още допълнителни застраховки.

Всяко пътуване крие изненади, затова е препоръчително да направите застраховка помощ при пътуване за вас и семейството ви. Застраховката осигурява подкрепа при необходимост от спешна медицинска помощ, злополука или заболяване, денонощен асистанс на български език, когато пътувате в чужбина и мрежа от партньорски клиники където и да се намирате по света. Някои от застрахователните компании предлагат и иновативно покритие за палатки и къмпинг оборудване, което е важно за любителите на къмпинга. Също така няма да се притеснявате, ако детето ви или вие хванете грип или имате зъбобол в друга държава.

Изберете най-подходящата за вас застраховка Помощ при пътуване в чужбина

Не подминавайте и вероятността, че нещата могат да се объркат, особено когато пътувате с деца. Може да изпуснете автобуса или самолета, докато се суетите в подготовката за път или автомобила да се повреди в най-неподходящия момент. Може би ще си кажете, че не може да направите нищо, за да избегнете тези ситуации. Или че колкото по-рано приемете неизбежното, толкова по-малко стрес ще почувствате, когато се случи. Ние ви предлагаме да помислите за едно интелигентно решение, като сключите застраховка отмяна на пътуване (за да сключите такава застраховка ни пишете на адрес info@izbiram.bg). Обикновено условията на застрахователните компании са застраховащия да е в добро здравословно състояние и да не е над 80 години. Застрахователят ще възстанови разходи, определени като невъзстановими, в случай на отмяна на пътуване поради някои независещи от вас причини, като : внезапно заболяване, злополука или смърт ; материални щети в жилището ви, в резултат на пожар, кражба чрез взлом или стихийни бедствия, чиято сериозност налага присъствие ви там.

Трябва да знаете, че застраховката се сключва в деня на резервацията и направено първо плащане (авансово или пълно) на пътуването.

Когато пътувате с деца, винаги проверявайте страните, до които пътувате, за да знаете дали има допълнителни документи , които ви трябват преди да преминете границата с тях.
Често, но не винаги паспортите са всичко, от което се нуждаете, за да пътувате с деца. Някои държави обаче изискват да носите оригиналния акт за раждане на всяко дете, за да докажете, че сте родители на детето и имате право да напуснете или да влезете в страната с тях. В случай, че детето пътува само с единия си родител е необходимо нотариално заверено пълномощно от другия. Важно е както споделихме по-горе да имате сключена застраховка
Помощ при пътуване

, която да покрива загуба на багаж и лични документи.

Екипът на izbiram.bg ви пожелава страхотно лято и …bon voyage!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *