Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Какви застраховки е добре да имам преди да тръгна на път с деца, дори по време на пандемия? – Част 1

Какви застраховки е добре да имам преди да тръгна на път с деца, дори по време на пандемия? – Част 1

travel11

Какви застраховки е добре да имам преди да тръгна на път.

Пътуванията винаги са били част от живота ни, те могат да бъдат завладяващи, когато са споделени със семейството или приятели. Въпреки че все по-лесно е да пътувате, колкото по-често го правите, ще се сблъсквате с някои предизвикателства всеки път, когато пътувате с деца.

По време на пандемия много от пътуващите променят плановете си, анулират пътувания или просто се втурват в нови екстремни изживявания, уморени от дългия престой у дома.

Да сте подготвени и да знаете с какво се захващате са две от най-важните неща, които можете да направите, за да вървят спокойно семейните пътувания, но има и детайли, които също е добре да знаете, за да защитите пътуването си.

Никога не знаете къде ще има малко късче информация, която ви спестява време, пари или стрес при следващото пътуване. Ние събрахме информация, касаеща нужните застраховки, които е добре да имате, за да се чувствате сигурни и спокойни, и се радваме да я споделим с вас.

Всяко предстоящо пътуване започва с изготвянето на план за дестинация, времето на престоя и компанията, с която ще е споделено. Много е важно да знаете , че ако пътуването е семейно – децата ви трябва да са информирани къде отиват и да получат разяснения относно маршрута. Обясняването за пътуването може да включва да им кажете какво могат да очакват на летището, в самолета и след като пристигнат до крайната дестинация. Възползвайте се от възможността да надминете очакванията им за тяхното поведение през цялото пътуване. Дайте им напътствия как трябва да действат, когато са на самолет, в хотел или на обиколка.

В случай, че изберете пътуване с автомобил е важно да проверите изправността му, необходимо е също така да видите дали имате валидна (да не е изтекла) лична карта, паспорт (за страните извън ЕС), шофьорска книжка, технически преглед, валиден сертификат зелена карта (извън страната), малък талон (за някои страни като Гърция и Унгария могат да ви поискат и големия талон) и не на последно място валидна задължителна застраховка Гражданска отговорност. В случай, че е изтекла или скоро трябва да я подновите – може да намерите
най-изгодната оферта ТУК
, като ние се ангажираме да я доставим в най-кратък срок и на удобен за вас адрес.

Не трябва да забравяме и за застраховка Автокаско , тя не е задължителна, но пък е с по-широко покритие от Гражданската отговорност и най-важното е, че покрива щети без значение на кого е вината. Ако автомобилът ви е по-скъп е желателно да имате тази полица. Както вече споменахме покритите рискове са повече – кражба, грабеж, пожар, природни бедствия и др. В случай, че автомобила ви е на лизинг, то задължително условие е да има Каско, защото ако той изчезне, лизинговата компания или банката трябва да си гарантира прибирането на парите за автомобила.

Някои застрахователи дават възможност на клиентите си като им разширяват покритията в целия Европейски съюз. Каското винаги покрива щети по МПС-то, ако са спазени общите условия на полицата. Ние знаем, че в сезона на почивка всеки му отпуска края и често забравяме, че не трябва да използваме автомобила си, ако сме употребили алкохол. Това е и едно от условията, за да имате обезщетения по каско – не трябва да сте пили или употребили упойващи вещества.

Izbiram.bg ви предлага да сравните условията по застраховка Каско и да изберете най-оптималното за вас решение на водещите застрахователни компании.

В следващата част на статията (към част 2) ще се запознаете с останалите необходими застраховки по време на път.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *