Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Как да договорим по-ниска лихва по кредита си с 3 лесни стъпки?

Как да договорим по-ниска лихва по кредита си с 3 лесни стъпки?

мъж, жена, тайна

Договорете по-ниска лихва по кредита си, само с 3 лесни стъпки. Възползвайте се, заедно с още над 6 000 души, от нашите полезни съвети.

В последните няколко години има постоянен спад на лихвите, както по депозити и спестовни сметки
, така и по банковите кредити . Но ако искате да имате по-ниска лихва, вие трябва да сте активната страна, защото е малка вероятността банката сама да поиска да ви намали лихвата.

И въпреки, че искат да бъдат активни, много голяма част от потребителите не са наясно какво трябва да направят, за да успеят да „убедят” банката да намали лихвата по стар потребителски или ипотечен кредит.

С цел да сме ви полезни, ние от Izbiram.bg
ще ви кажем кои са трите стъпки, които трябва да направите, за да успеете да се договорите с банката за по-ниска лихва.

1. Посетете клон на банката и проверете какви са условията за намаляване на лихвата.

Това е първото нещо, което трябва да направите. Важно е да сте добре информирани, какви са условията на банката, за да намали лихвата по кредита ви. За някои от банките това, че превеждате заплатата си може да е достатъчно основание, но други могат да изискват ползване на пакет от услуги, или пък подробно да разгледат историята на кредита. Каквито и да са изискванията, банковите консултанти са длъжни да ви уведомят подробно.

2. Подгответе си аргументи във ваша полза.

След като сте разбрали условията, от изключително значение е да се подготвите с аргументи във ваша полза, преди да отидете на същинските преговори. Проверете какви са условията и на другите банки и изберете оферти, които са с по-добри условия, отколкото са вашите в момента. Важно е да не забравите да изтъкнете пред банката изрядната история на плащанията от ваша страна, както и факти, като например, че погасявате вноските с директен дебит от заплатата си.

Обърнете внимание и на това, че използвате и други услуги на банката, като например разплащателна сметка, дебитна карта, комунални плащания, интернет банкиране и др. Не се бойте да кажете, че ако решите да рефинансирате кредита от друга банка, ще прекратите и тях.

3. Не се отказвайте дори, когато банката започне да „хитрува”.

Много вероятно е от банката да се опитат да ви „откажат” от идеята с действията си, като например да ви прехвърлят от един на друг експерт, или от един на друг отдел. Запасете се с търпение, още преди да започнете преговорите, и отстоявайте позицията си докрай. Не се страхувайте да бъдете мотивирани и настоятелни. Все пак, вие имате и права като потребител, а не само задължения. Нали така?

Ако имате въпроси свързани с начините за спестяване, можете да ни ги зададете във форума на сайта
, или на e-mail: info@izbiram.bg.

Прочетете още полезни съвети ТУК. .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *