Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Как да изберем застраховател – 3 лесни стъпки!

Как да изберем застраховател – 3 лесни стъпки!

човек, крушка, съвет

У нас има над 20 застрахователни компании, но дали това улеснява или затруднява потребителите, при нужда от застраховка?

У нас има над 20 застрахователни компании, които предлагат пълната гама от застраховки, като започнем от автомобилно, минем през имуществено и стигнем до лично застраховане. Но дали това улеснява потребителите, при избора им на застраховател? Бихме казали по-скоро не.

За това днес, в рубриката ни с полезни съвети, ще ви кажем как да изберете застраховател само с 3 лесни стъпки. Ето, кои са те:

1. Каква застраховка ви е необходима?

Всяка една от застрахователните компании предлага всички видове застраховки, но не всички са еднакво добри, и като условия, и като цени. Има компании, които са специализирани в автомобилното застраховане и други, които предлагат най-добрите условия и цени по имуществено застраховане. Има и една малка част, които не просто са добавили думата „Живот” към името си, а са наистина добри в животозастраховането.

За това първата стъпка, която трябва да направите, е да съобразите вида на застраховката, с компанията към която ще се насочите.

2. Сравнете условията на застрахователните компании.

Не пестете усилията си за да проучите условията и цените на различните компании. Не е необходимо да обикаляте офисите. Всичко може да стане лесно и бързо, без „да ставате от компютъра”, чрез нашите Калкулатори . Какво трябва да сравните?

Покритите рискове. Никой човек не си прави застраховка за да получи обезщетение, но тя е именно за това – когато се случи нещо с нас или с нашето имущество, друг да плати крайната сметка. За това – внимателно проучете в кои случаи застрахователят ще плати и в кои – не.

Цената на застраховката. Застраховката, както всяко нещо, си има цена. Тя се образува на база избраните рискове, размера на застрахователните суми, срока на договора и начина на плащане. Крайната цена ще ви я кажат, когато се уточнят всички тези подробности, но първоначалното сравнение можете да направите като използвате нашите Калкулатори – бързо и лесно само с две стъпки.

Необходимите документи за сключване на застраховката. Има застраховки, които можете да сключите само срещу лична карта, но има и такива, като например Каско, при които ще ви трябват допълнителни документи. Ако предварително сте информирани, какви са те, ще избегнете забавяне в издаването на полицата и допълнителното разкарване до офиса на компанията.

3. Поръчайте необходимата ви застраховка само с един клик.

Обичате ли да пазарувате онлайн? А купувате ли застраховките си онлайн? Ако не сте го правили до сега, може би е време да започнете. Можете да поръчате своята застраховка при нас веднага след, като сте сравнили цените и условията, чрез нашия Калкулатор и сте избрали застраховател. Просто трябва да натиснете бутон „Избери”.

Ако имате въпроси свързани със застраховането, можете да ни ги зададете във форума на сайта .


Прочетете още полезни съвети ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *