Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Как да изберем най-добрите оферти за кредитни карти?

Как да изберем най-добрите оферти за кредитни карти?

най-добрите оферти за кредитни карти
Когато се нуждаете спешно от пари, бързите кредити и кредитните карти са двете най-широко използваните опции. Те имат своите заслуги и ограничения и са най-подходящи за различни видове нужди. Така че най-добрата опция за заем зависи от вашите нужди и профил.

Кредитната карта е полезна за онлайн плащания и пазаруване, особено когато нямате средства. Можете да го използвате, за да правите малки и големи покупки заедно с период без лихвен процент, за да изплатите сметката си за кредитна карта.

Изборът на най-добрата кредитна карта може да бъде трудна задача за много кандидати, тъй като повечето финансови институции предоставят многобройни кредитни карти с различни характеристики и предимства. Много пъти, кандидатите в крайна сметка кандидатстват за карта, която не отговаря на техния профил, тъй като става трудно да се избере от масивна гама от кредитни карти. Много кандидати кандидатстват за карта с голям кредитен лимит. Въз основа на вашето използване, компаниите за кредитни карти предоставят точки за награда, оферти, отстъпки и в някои случаи парични оферти.

Ето няколко неща, които трябва да имате предвид преди да започнете да използвате кредитна карта:

  • Как възнамерявате да използвате кредитната си карта: Преди да изберете карта, важно е да разберете разходите си за харчене.
    Например: трябва да знаете основния Ви мотив за вземане на картата, т.е. къде ще използвате картата си най-много и колко планирате да харчите всеки месец. Ако планирате да изберете карта, която ще ви осигури възнаграждения всеки път, когато правите покупки, тогава трябва да внимавате да откриете категориите, които ще ви донесат най-много награди. Ако харчите по-голямата част от парите си за пазаруване, кандидатствайте за кредитна карта, която ще ви предостави максимални награди за пазаруване, ще бъде правилният вариант за вас.Имайте предвид, че има много карти, които имат ограничения и за точки за възнаграждение, тъй като една карта може да ви позволи да постигнете определено ограничение на разходите. Тук, след достигане на определен лимит на разходите, възнагражденията на картата Ви намаляват и стават в застой.
  • Лихвен процент: Лихвеният процент ще бъде фиксиран или променлив. Едно от предимствата на избора на карта с фиксиран лихвен процент е, че трябва да плащате фиксирана сума всеки месец, което ще ви помогне да планирате лесно плащанията си, докато една карта с променлива ставка ще се колебае всеки месец. Въпреки това, лихвеният процент на фиксираната Ви карта може да се промени въз основа на определени обстоятелства, като например при извършване на закъснели плащания или при максимално ограничаване на лимита на кредитната ви карта.
  • Кредитен лимит: Първокласните кредитни карти имат висок кредитен лимит и понякога няма кредитен лимит. Банката може да използва различни кредитни модели, за да установи кредитната линия въз основа на параметри като възраст, история на плащанията, дължина на сметките за заем, паричен приток и изходящ поток. Така че, ако имате добра история на плащанията, трябва да кандидатствате за този, който е с висок кредитен лимит, тъй като това ще ви помогне да покриете големите си финансови разходи, без да увеличите кредитния си лимит и да намалите кредитния си рейтинг.
  • Такси и наказания: Има много такси, които трябва да проверите, преди да кандидатствате за кредитна карта. Някои от общите такси, които ще бъдат наложени върху вашата карта, са годишни такси, наказание за забава за плащане (в случай, че извършвате закъснели плащания), такси за трансфер на салдо и т.н. Препоръчително е да вземете карта с разумни такси. Има няколко кредитни карти, които са с нулеви годишни такси или нямат такси за транзакции. Сравнете картите онлайн, преди да кандидатствате.

За да сравните бързо и лесно условията, по кредитни карта, използвайте нашия Калкулатор за кредитни карти.

Вижте нашето мнение кои са най-добрите оферти за кредитни карти в България!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *