Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Как да изпратим пари в чужбина?

Как да изпратим пари в чужбина?

човек, крушка, съвет

В днешният глобален свят, на все повечето хора им се налага да изпращат и получават пари от и за чужбина.

В днешният глобален свят, на все повечето хора им се налага да изпращат и получават вещи и пари от и за чужбина. Независимо дали ще изпратите пари на детето си, което е студент или работите в чужбина и помагате финансово на родителите си, то темата за това „Как да изпратите пари в чужбина, но да стане бързо, лесно и с възможно най-малко разходи?” е актуална за вас. Въпреки, че начините за това не са един и два, днес ще ви кажем 6-те най-разпространени:

TransferWise

Това е много добър начин, особено ако държавата не е в ЕС и валутата е различна от евро. За изплащането използвате дебитната си карта, или банкова сметка, а парите обикновено пристигат в същия ден.

TransferWise е иновативна онлайн услуга за международни парични преводи, достъпна на цени значително по-ниски от банковите.

Направим паричен превод с TransferWise ТУК!

Чуждестранна банкова сметка

Това също е добър вариант при изпращане на пари в държави от Евро съюза и ако получателят има сметка във валутата в която изпращате парите. Той стана възможен след като през 2012 година се въведоха единни международни номера на банкови сметки в цяла Европа. Това са така добре познатите ни IBAN и BIC код. Преводите отнемат до два работни дни, а някои случаи (като например от Франция в Германия) няма банкови такси.

PayPal

Това е добър вариант, когато искате парите да пристигнат веднага. Разбира се, това има цена, но ако времето не е на ваша страна ситемата е удачна за вас. Чрез PayPal всеки човек, който притежава валиден имейл, може да превежда пари на друг човек с имейл. Инициаторът на превода трябва само да си отвори сметка в PayPal и да я обезпечи със средства, чрез кредитна, дебитна карта или чрез сметка в банка.

EasyPay

Тъй като касите на EasyPay в страната вече са не само много на брой, но и лесно достъпни, то изпращането пари чрез тях е лесно. От там можете да изпратите пари до държави като Русия, Турция, Гърция, Кипър, Австрия, Германия, Испания, Холандия, Румъния, Великобритания, Швеция, Франция, като за услугата не заплащате висока такса.

Opal Transfer

Чрез системата на Opal Transfer можете да изпратите пари по четири различни начина, съобразени с личните ви предпочитания. За любителите на съвремените технологии има разработено и мобилно приложение. Превода може да го направите и с едно телефонно обаждане или на място в офис и да извършите финасовите операции лично.

Western Union

Услугите им са добре познати на всички и са едни от най-използваните. Чрез Western Union можете да направите паричен превод от и към България, като преводите са в лева, евро или щатски долари.

Прочетете още полезни съвети ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *