Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Как да се подготвите за лятната отпуска?

Как да се подготвите за лятната отпуска?

Как да се подготвите за лятната отпуска?

Днес, в рубриката ни с полезни съвети, ще ви кажем как да се подготвите за почивката, само с 4 лесни стъпки.

Вече сме в разгара на отпуските, но дали наистина сме подготвени за тях така, че да изживеем едни спокойни и приятни дни?
Днес, в рубриката ни с полезни съвети, ще ви кажем как да се подготвите за почивката, само с 4 лесни стъпки.

1. Направете бюджет на отпуската.

В последните години все повече хора организират и плащат почивките си месеци по-рано, но много малка част от тя планират по-рано целия бюджет, необходим за почивката. Това е важно, за да можете да изкарате отпуската без излишно напрежение.

Най-лесният начин е да седнете и да направите списък на всичко необходимо, а след това да определите, колко пари трябва да отделите за всяко едно от тях.

Например – бански костюми и плажни принадлежности за вас и семейството ви, гориво за колата и т.н. Така няма да се озовете в неприятната ситуация да похарчите повече за предварителната подготовка и да се наложи да ограничите парите за самата почивка.

2. Подгответе дома си за отсъствието си.

Трябва да обърнете внимание и на безопасността на дома си, за да сте спокойни за него по време на отпуската. Като начало проверете прозорците и вратите и се уверете ,че се затварят добре и външни лица няма да могат безпрепятствено да влязат докато ви няма.

Важно е и преди да тръгнете на почивка да не забравите да спрете централно водата, за да избегнете евентуална авария, която може да наводни и вас, и съседите. Ако нямате този навик и се опасявате, че може да пропуснете, поставете на видно място в дома напомнящи бележки. Освен водата, ако е възможно спрете и тока в апартамента.

Имате ли застраховка на дома? Ако отговорът ви е „Не”, сега е подходящ момент да си направите, тъй като почти всички застрахователни компании предлагат летни промоции и отстъпки. Сравнете цените и условията тук .

3. Проверете застраховките на автомобила си.

Единственото по-неприятно от това да се окажете в средата на отпуската без застраховка е, ако претърпите ПТП и сте забравили да платите вноската или да подновите полицата. За това – проверете валидна ли е застраховката на автомобила ви и до кога.

Не забравяйте да погледнете и талона за Годишен технически преглед. Да имате валиден преглед е също толкова важно, колкото и застраховката.

Ако имате нужда от нова застраховка на колата, можете да сравните цените на различните компании с нашите Калкулатори по Гражданска отговорност

и Каско , както и да заявите своята застраховка сега.

4. Направете си медицинска застраховка

Ако ще пътувате на почивка в чужбина не забравяйте да сключите Медицинска застраховка за вас и вашето семейство. Така, дори да претърпите лека злополука или внезапно да се разболеете, няма да се наложи да платите няколко стотин евро, за да ви прегледат в най-близката болница.

Много често хората си казват, че на тях няма да им се случи, но не е ли по-добре да не рискувате? Все пак този вид застраховки са евтини и не си заслужава да си провалите цялата почивка за 5 лева.

Използвайте нашия Калкулатор за медицинска застраховка за чужбина , за да сравните цените на всички компании, както и да заявите своята застраховка.

Ако имате въпроси, свързани със застраховането, можете да ни ги зададете във форума на сайта
, или на e-mail: info@izbiram.bg.

Прочетете още полезни съвети ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *