Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Как да си осигурим мечтаната почивка

Как да си осигурим мечтаната почивка

vacantion

Нашите съвети за перфектната ваканция

Вече е лято и сме сигурни, че не искате да прекарате и миг затворени вкъщи или в офиса предвид ограниченията, на които бяхме подложени месеци наред заради Covid . Време е за почивка и сигурно мечтаете за перфектното приключение. Може би сте чували за правилото на шестте П-та : „Перфектната Предварителна Подготовка Предотвратява Провала на Представлението.“

Ние от Izbiram.bg сме ви приготвили една статия, за това как да сте добре подготвени, така че плановете ви да не провалят. Добрият пътешественик се различава от останалите, не само според финансовите си възможности, а по това , че има план и се придържа към него.

Когато си изградите структура и следвате стъпките , имате огромна свобода по време на път и със сигурност ще се завърнете заредени с много емоции и богати истории от приключението.

Ето и няколко важни стъпки към желаната ваканция:

 • Изберете подходящата дестинация
 • Тайно всеки от нас си мечтае да посети дадено кътче в света, но не можем да бъдем навсякъде. Отделете нужното време, за да проучите местата, между които се колебаете. Интернет пространството е залято от пътеписи, свързани с различни дестинации в България и чужбина със снимков материал и подробни описания. Направете план на забележителностите, които искате да посетите и вида пътуване, който да реализирате.

 • Изберете си правилната компания
 • Може би вашата мечтана ваканция трябва да е споделена с любимите хора? Един от най-важните съвети за перфектното пътуване, което можем да ви дадем, е да помислите внимателно за придружителите си, преди да поканите някого с вас. Ако решите да споделите приключението с някого, отделеното времето за подбор ще ви спести много стрес в последствие.
  Всички обичаме най-добрите си приятели – но това не винаги означава, че искаме да споделим с тях перфектната си ваканция. Не забравяйте, че това е вашата почивка. Поканата на други хора, които не споделят непременно едни и същи интереси и страсти, ви излага на риск от оплаквания и аргументи, които биха могли да съсипят пътуването ви.

 • Помислете върху най-добрия момент на пътуване
 • Може да сте от онези авантюристи, които не планират ваканциите си , а в петък вечер решават да запалят колата и да тръгнат към морето или планината. Но може да сте от другия тип хора, които ходят на почивка веднъж или два пъти годишно и внимателно анализират всеки детайл. Ако искате да пътувате до конкретна точка на света трябва да съобразите дали е подходящ сезона, защото при вас може да е лято, но там да е зима. Помислете и върху отпуските, с които разполагате и как да ги планирате. Може да се наложи да пътувате през определено време от годината, ако сте с деца, за да е съобразено с училищната им ваканция. Ако това не е типичното уикенд пътуване, акцентирайте върху предварителното запазване на хотел, къща, къмпинг или апартамент.

 • Изчислете колко ще ви струва пътуването
 • Имайте перфектно подготвения портфейл. Не пропускайте да сметнете правилно всички предвидени разходи и заделете определена сума за непредвидените. Начислете всички свързани с дестинацията разходи – за самолетни билети,застраховки ( Калкулаторът на Izbiram.bg е тук на помощ.) гориво ,коли под наем, храна, хотели или къщи под наем, входни такси на забележителности, заведения, сувенири (за себе си и други) и т.н. Някои от тези разходи ще можете да разделите с хората от вашата компания, за което предварително трябва да сте помислили.
  Останалото зависи от вас и вашето правилно финансово планиране. А за да бъде то такова е необходимо да си организирате добре бюджета, като се ограничите от нещата, без които можете през останалото време от годината – намалете покупките на дрехи и вещи, ограничете вечерите навън (дискотеки, ресторанти или барове) и т.н. За още по добра организация на бюджета направите си фонд, който може да наречете „Ваканция“, където да заделяте събраните средства било то кеш или под формата на депозит. Ако за целта на пътуването ви са необходимо 3000 лева, за период от една година трябва да събирате по 8 лева на ден или по 250 лева на месец, което е постижимо стига да сте дисциплинирани.

  Ние знаем, че всичко се случва и може по някаква причина да сте похарчили заделените средства за почивка и не бива това да е причина за отлагането ѝ. От izbiram.bg ви даваме шанса да спасите ваканцията си при липса на пари, като изтеглите нужната сума, така че да сте спокойни през целия си престой ( Намери най-изгодния кредит за теб )

 • Забравете за стреса и офиса

За да бъде едно пътуване перфектно трябва да му се насладим, като всеки е свободен да избира как, било то с хубава книга в ръка или музика. Може да се притеснявате за работата си, когато се върнете у дома, но когато сте на почивка, заслужавате времето, необходимо за създаване на спомени, релакс или търсене на приключения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *