Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Как да съхраним бъдещето на децата си?

Как да съхраним бъдещето на децата си?

дете

Един от най-лесните и надеждни начини да подсигурим финансовото бъдеще на децата си е сключването на детска или женитбена застраховка.

Все по-често всеки родител си задава въпроса как да предпази децата си от непредвидени обстоятелства или как да подкрепи финансово първите стъпки на житейският им път? Как да осигури средства за неговото обучение или за пищна сватба? Един от най-надеждните и лесни начини е сключване на детска или женитбена застраховка. Ние от Izbiram.bg се стремим винаги да ви бъдем полезни, затова ще ви дадем няколко насоки.

Защо да направите спестовна застраховка “Живот” на детето си?

Детската спестовна застраховка е възможност за родителите да подкрепят финансово детето си в първите стъпки след навършване на пълнолетие, като направят подарък за завършване на средното образование, осигурят средства за бъдещото обучение на своето дете или например за хубава сватба. Разбира се, освен да се използва, като спестовна книжка, застраховката покрива и определени рискове свързани със здравето на детето.

Основни моменти при детската застраховка

Детската застраховка може да се сключи индивидуално за едно дете от неговите родители или от баба, дядо, леля, чичо и т.н., като не се изисква съгласието на детето. При сключването на застраховката се взима предвид само възрастта на детето. В полицата се указва какви вноски ще се правят и за какъв период. Обикновено срокът на този вид застраховки е до навършване на пълнолетие на детето или до женитба, но и в зависимост от вида на договора. При изтичане на срока на застраховката, на детето се изплаща договорената сума по застрахователната полица с натрупаните лихви за периода, без значение дали е изплащано обезщетение през този период. Освен защита на здравето на детето и финансова подкрепа след навършване на пълнолетие, тези застраховки имат и други предимства – вноските може да бъдат месечни, тримесечни, шестмесечни или годишни, според финансовите възможности на родителите без да се утежнява семейния бюджет, а също така да служат като обезпечение при теглене на кредит. Друго предимство за родителите сключили „Женитбена“ и/или „Детска“ застраховка на своите деца е правото да ползват данъчно облекчение до 10% от брутната заплатата, т.е. освобождават се от данък общ доход върху сумата внесена за застраховката!

Как може Izbiram.bg да Ви помогне?

При въпроси или необходимост от повече информация екипът на Izbiram.bg е на ваше разположение. Ние ще Ви консултираме напълно безплатно, за да изберете най-добрия и изгоден вариант за вас и вашето дете в компания по ваш избор.

За повече информация се свържете с нашите експерти .


Ако този материал беше полезен за Вас, прочетете още в секция „Нашите съвети” .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *