Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Кои са предимствата на фирмения кредит?

Кои са предимствата на фирмения кредит?

Всеки създател на бизнес знае, че стартирането му изиска капитал. За да се утвърди едно предприятие на пазара трябва да има необходимите финанси. Има редица различни пътища, ако Вашият бизнес се нуждае от пари. Можете да реинвестирате печалбите от бизнеса или да се опитате да намерите инвеститор, който да вложи средства в предприятието.

Един от най-надеждните източници на средства, до който бизнесът може да получи достъп е, наличието на фирмен кредит. Това е един от най-жизнеспособните източници на финансиране, които компанията трябва да има, в случай че нейният паричен поток спадне, или са необходими нови инвестиции за разширяване на бизнеса или за справяне с временна нужда от оборот.Бизнес кредитът може да играе ролята на спешен фонд за всеки предприемач и затова, ако сте собственик на бизнес може да се поинтересувате как да се сдобиете с такъв.

Ние от Izbiram.bg се опитваме да бъдем полезни както на физически лица, така и на фирмите, така че да могат да вземат информирано решение при нужда от кредитиране или по друг финансов въпрос. Знаем, че последната година постави бизнеса пред много неочаквани ситуации, които нанесоха огромни финансови щети.

Трудно е да се получи банков заем за финансиране на малък бизнес и окончателното решение дали да се осигурят средства зависи от баланса между плюсовете и минусите на кредитоискателя.

За всички собственици на бизнес, сме подбрали основните ползи от фирмения кредит:

1.Гъвкавост на бизнес кредитните линии

За разлика от заемите, които получавате като еднократна сума, наличието на бизнес кредитна линия позволява на собствениците на бизнес да имат достъп до средствата, когато възникне необходимост. Кредитът може да се усвоява в рамките на определен срок изцяло или на части, до размера на одобрения лимит. Предимството тук е, че като собственик на бизнес дължите такса само върху усвоената сума от кредитната линия, без да заплащате други разходи, свързани с отпускането ѝ. Свободното използване на оборотните средства са според нуждите на бизнеса – могат да бъдат за закупуване на стока, разширяване на обекта или обогатяване на асортимента.

2.Разумни лихвени проценти

Лихвените проценти, начислявани по фирмени кредити, се различават, но са сравнително по-ниски в сравнение с тези, начислени по останалите потребителски кредити и кредитни карти. Факт е, че колкото по-нисък е лихвеният процент, толкова по-малко е месечното изплащане, което означава повече спестявания. От друга страна, наличието на бизнес кредитна линия е изгодно, ако бизнесът се нуждае от малки средства. За разлика от кредитът за оборотни средства, при фирмен кредит с инвестиционна цел, лихвените равнища на заема са още по-ниски. Ако Ви трябват средства за модернизиране на бизнеса, освежаване, подмяна на инвентар – един такъв кредит, би бил разумно решение.

3.Краткосрочен вариант

Много компании се нуждаят от средства спешно и искат да запълнят краткосрочната си финансова празнина бързо. Преимущество е, че този кредит е с по-кратък срок на изплащане и собственикът на бизнес може да избира начинът на погасяване. Гъвкавите възможности за заем, зависят от размера на бизнеса. Това улеснява бизнесмените, като им позволява да поддържат паричния си поток.

4.Личен контрол върху средствата и подобрение на бизнес потока

Когато използвате средствата от бизнес кредитната си линия, никой не Ви диктува как трябва да изразходвате парите, което често се случва при банковия заем. Тук имате свобода да проявите въображение и креативност по отношение на спасяването или развиването на бизнеса. Когато паричният поток в бизнеса се влоши, нормалното функциониране на бизнеса се влияе неблагоприятно. Това е основната причина, поради която собственикът на бизнес трябва да има достъп до кредит, когато има нужда. Един от най-добрите методи, които могат да инжектират пари в бизнеса по време на финансова криза, е корпоративната кредитна линия.

5.Печалбите ще си останат за Вас

Повечето собственици на фирми теглят бизнес заем, защото искат да разширят бизнеса си или да го тласнат в нова посока. Това означава, че те искат да го направят по-печеливш. Ако получите тези пари от инвеститор, той ще очаква възвръщаемост на всички Ваши пари. Изпълнението на бизнеса ще бъде пряко свързано с това колко ще получат в замяна. Не така стоят нещата, когато теглите заем. Възвръщаемостта е фиксирана, което означава, че ще платите същата сума пари обратно на финансовата институция, независимо колко големи или малки стават печалбите ви в резултат на вашата инвестиция.

В заключение трябва да се уверите, че Вашият бизнес винаги е внимателен, когато става въпрос за заемане на пари. Кредитите могат да бъдат чудесни решения за фирми, които не искат конфликтите, които често идват с намирането на инвеститор или бизнес партньор. Обаче гарантирането, че ще можете да върнете сумата, която сте взели назаем, е от съществено значение, тъй като активите ви могат да ви бъдат взети като обезпечение, ако не успеете да извършите изплащането.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *