Начало » Новини » Кой е най-евтиният и бърз начин да изпращате пари към България и в чужбина? – Проучване на Izbiram.bg

Кой е най-евтиният и бърз начин да изпращате пари към България и в чужбина? – Проучване на Izbiram.bg

Кой е най-евтиният и бърз начин да изпращате пари към България и в чужбина? – Проучване на Izbiram.bg

Направихме малко проучване, в което включихме най-популярните начини за Международен превод на пари

Днес, голяма част от хората имат роднини в чужбина. Така често се налага да изпращате или получавате пари в чужбина. Това може да стане бързо и лесно с банков превод или като се доверите на някоя от компаниите, предлагащи парични преводи.

Но как да изберете най-евтиния метод?

Ние, от Izbiram.bg сме тук, за да помогнем с отговора на този въпрос. Вече няколко години, нашата мисия е да образоваме читателите си и заедно да подобрим финансовата култура в България. Така, ще Ви помогнем да бъдете достатъчно информирани и да взимате правилните финансови решения, които да Ви спестят време и средства.

И така, за да разберем кой е най-евтиният и бърз начин да изпращате пари към България и в чужбина, направихме малко проучване, в което включихме най-популярните начини за Международен превод на пари:

Банков превод

Един от най-старите и известни начини да преведете пари в чужбина е с помощта на международен банков превод. Днес няма банка, която да не може да извърши тази услуга. Но често, международният банков превод може да отнеме време. А дали е изгоден?

Western union

През последните няколко години Western union стана удобен начин за международен превод на пари. Множеството офиси, които компанията има в страната, помагат да преведете или да получите средствата си бързо и лесно. Разбира се, те също имат комисион за това.

Money Gram

Подобно на Western Union, Money Gram е компания, която предлага бърз, международен превод на средства от и за над 200 държави по целия свят. Единственото, което трябва да направите, е да посетите техен офис или да се регистрирате в сайта им. Каква е цената за това?

Transferwise

Transferwise е сравнително нов метод за превод на пари от и за чужбина, който е добре познат в останалите държави. Компанията е подпомогната от известния предприемач Richard Branson и има за цел да направи превода на средства не просто бърз, но и евтин. Системата на работа на компанията е следната: ако искате да изпратите пари, правите своята заявка и превеждате сумата по сметка на Transferwise в своята собствена държава. От своя страна, Transferwise, които разполагат със сметки във всички държави, в които можете да извършвате преводи, превеждат на получателя средствата от сметка в държавата, в която той се намира. Така се спестяват междубанковите преводи, а компанията получава минимални такси за услугата си. Но колко евтина е тази услуга?

Какво трябва да знаете за Transferwise?

TransferWise е онлайн акаунт, който ви позволява да изпращате пари, да получавате пари и да харчите пари в международен план. С сметка в TransferWise можете да изпращате пари в чужбина, да получавате плащания в други валути и да харчите в чужбина с дебитната карта TransferWise Mastercard.

А най-хубавото е, че преводите са бързи и удобни. Нещо повече, докато повечето компании за превод на средства работят със собствени обменни курсове, Transferwise винаги дава на своите клиенти усреднените към момента валутни курсове. А откриването на мултивалутна сметка е лесно като детска игра!

Ето защо, ако ви се налага да изпращате и получавате често пари от чужбина, или просто искате да имате удобството да разполагате със средства, когато пътувате, доверете се на Transferwise.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.