Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Кой е най-евтиният и бърз начин да изпращате пари към България и в чужбина? – Проучване на Izbiram.bg

Кой е най-евтиният и бърз начин да изпращате пари към България и в чужбина? – Проучване на Izbiram.bg

Кой е най-евтиният и бърз начин да изпращате пари към България и в чужбина? – Проучване на Izbiram.bg

Направихме малко проучване, в което включихме най-популярните начини за Международен превод на пари

Днес, голяма част от хората имат роднини в чужбина. Така често се налага да изпращате или получавате пари в чужбина. Това може да стане бързо и лесно с банков превод или като се доверите на някоя от компаниите, предлагащи парични преводи.

Но как да изберете най-евтиния метод?

Ние, от Izbiram.bg сме тук, за да помогнем с отговора на този въпрос. Вече няколко години, нашата мисия е да образоваме читателите си и заедно да подобрим финансовата култура в България. Така, ще Ви помогнем да бъдете достатъчно информирани и да взимате правилните финансови решения, които да Ви спестят време и средства.

И така, за да разберем кой е най-евтиният и бърз начин да изпращате пари към България и в чужбина, направихме малко проучване, в което включихме най-популярните начини за Международен превод на пари:

Банков превод

Един от най-старите и известни начини да преведете пари в чужбина е с помощта на международен банков превод. Днес няма банка, която да не може да извърши тази услуга. Но често, международният банков превод може да отнеме време. А дали е изгоден?

Western union

През последните няколко години Western union стана удобен начин за международен превод на пари. Множеството офиси, които компанията има в страната, помагат да преведете или да получите средствата си бързо и лесно. Разбира се, те също имат комисион за това.

Money Gram

Подобно на Western Union, Money Gram е компания, която предлага бърз, международен превод на средства от и за над 200 държави по целия свят. Единственото, което трябва да направите, е да посетите техен офис или да се регистрирате в сайта им. Каква е цената за това?

Transferwise

Transferwise е сравнително нов метод за превод на пари от и за чужбина, който е добре познат в останалите държави. Компанията е подпомогната от известния предприемач Richard Branson и има за цел да направи превода на средства не просто бърз, но и евтин. Системата на работа на компанията е следната: ако искате да изпратите пари, правите своята заявка и превеждате сумата по сметка на Transferwise в своята собствена държава. От своя страна, Transferwise, които разполагат със сметки във всички държави, в които можете да извършвате преводи, превеждат на получателя средствата от сметка в държавата, в която той се намира. Така се спестяват междубанковите преводи, а компанията получава минимални такси за услугата си. Но колко евтина е тази услуга?

Какво трябва да знаете за Transferwise?

TransferWise е онлайн акаунт, който ви позволява да изпращате пари, да получавате пари и да харчите пари в международен план. С сметка в TransferWise можете да изпращате пари в чужбина, да получавате плащания в други валути и да харчите в чужбина с дебитната карта TransferWise Mastercard.

А най-хубавото е, че преводите са бързи и удобни. Нещо повече, докато повечето компании за превод на средства работят със собствени обменни курсове, Transferwise винаги дава на своите клиенти усреднените към момента валутни курсове. А откриването на мултивалутна сметка е лесно като детска игра!

Ето защо, ако ви се налага да изпращате и получавате често пари от чужбина, или просто искате да имате удобството да разполагате със средства, когато пътувате, доверете се на Transferwise.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *