Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Кола на лизинг или кредит за автомобил? Ето как да избереш!

Кола на лизинг или кредит за автомобил? Ето как да избереш!

Кола на лизинг или на кредит

Проучването има за цел да разкрие разликата между лизинга за автомобил и кредита за автомобил, за да можете да прецените кой вариант е най-добрия за вас.

Искаш нова кола, но нямаш нужните средства? За щастие, имаш избор! В днешно време, много от компаниите, дилъри на автомобили, предлагат на своите клиенти лизинг за желания от тях автомобил. Така, можеш да имаш мечтаната кола, без да се налага да даваш всичките си пари за нея. Просто ще я изплащаш на вноски.

Имаш и друга опция! Да изтеглиш кредит , с който да платиш цялата стойност на автомобила си и да изплащаш парите към банката. Вижте какво може да ви предложим тук: Намери най-евтиния и изгоден кредит за теб!

И тук възниква въпросът: Кой е по-добрият и изгоден метод: лизинг или кредит за автомобил?

В Izbiram.bg нашата основна цел е да помогнем на читателите си, като представим най-добрите и изгодни финансови услуги, предлагани на родния пазар. Така ще ви спестим време, което ще прекарате в чудене и пресмятане. Izbiram.bg постоянно разглежда различните продукти и услуги на финансовите компании, като набляга на следните техни характеристики – цена, условия, удобство, бързина и качество на обслужването. Ето за това, направихме малко проучване, което има за цел да разкрие разликата между лизинга за автомобил и кредита за автомобил, за да можете да прецените кой вариант е най-добрия за вас. Ето какво разбрахме:

Разликите между лизинга и паричния заем за автомобил:

Истината е, че често, паричният заем за автомобил е стандартен потребителски кредит, който се използва за задоволяването на различни нужди на клиента. Ето какво още го различава от лизинга за автомобил:

Целта на финансирането: Лизинга се използва само за финансиране на превозни средства и оборудване. От своя страна, кредитът предлага разнообразие от нужди, които да се финансират.

Срокът за погасяването: Лизингите често са с максимален срок на погасяване до 6 години като средната цифра е 3-4 години. Кредитите пък, са със срок на погасяване до 10 години и средна цифра – 5.

Има ли нужда от самоучастие: При лизингите за автомобил, често има първоначална вноска, която трябва да се заплати. Тя е в размер от 1 до 6 месечни вноски. При кредита, самоучастие не е необходимо.

Собственост: При лизинга, лизинговата компания остава собственик на автомобила, докато не изплатиш всички вноски. Така, те са сигурни, че няма как да продадеш автомобила. А, ако изпаднеш в затруднение и не можеш да го изплащаш, те имат правото да го вземат обратно. При кредита, ти ставаш собственик на автомобила си веднага и започваш да изплащаш вноските си към банката. Така, ако изпаднеш в затруднение, можеш да го продадеш и да вземеш по- евтин или да измислиш друго решение, което няма да ти отнеме автомобила.

Начин на изплащане: При кредита, вноските са равни, месечни за целия период. Лизингите от своя страна обикновено са с равни месечни вноски за по-голямата част от периода и една по-голяма в началото или края на кредита.

Кое да избера?

Ако имаш заделени средства и сигурен доход, лизинга е с по-ниска сума, по-малък срок за изплащане и често предлага гаранционен сервиз за автомобила. Минус е, че често процесът по лизинга е доста тромав, докато потребителски кредит можеш да изтеглиш за няколко часа. Ако имаш нужда от повече средства, искаш да използваш част от сумата за други нужди или искаш да си законен собственик на автомобила от самото начало, насочи се към потребителски кредит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *