Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Къде може да получите най-добрата консултация за Вашите лични финанси в България?

Къде може да получите най-добрата консултация за Вашите лични финанси в България?

консултация за Вашите лични финанси в България

Финансовата стабилност и сигурност са неща, към които всеки човек се стреми, за да осигури за себе си и близките си щастливо бъдеще без сериозни проблеми.

В този несигурен свят, в който ситуацията се променя със скоростта на светлината, щом стане въпрос за пари, всеки изпитва леко притеснение. Финансовата стабилност и сигурност са неща, към които всеки човек се стреми, за да осигури за себе си и близките си щастливо бъдеще без сериозни проблеми. При мисълта за пари, в съзнанието на всеки разумен и образован човек изникват думички като: спестяване, инвестиции, застраховане и др..

Знаем ли обаче тяхното пълно значение и как да ги приложим в своя свят?

В училище не ни учат много за парите и тяхното управление, а когато вече сме възрастни хора, отново не знаем на кого да разчитаме както за помощ, така и за адекватен финансов съвет и консултация. За да разбулим духовете, ние от екипа на Izbiram.bg решихме да направим проучване, в което да потърсим именно този съветник, който може да ни помогне щом стане въпрос за парите и управлението им. В това проучване решихме да изследваме някои от най-големите финансови групи в България: Алианц България, NN България, Банка ДСК, Уникредит Булбанк, Булстрад и ДЗИ, добре установени имена в сферата на финансите. Нашата основна цел ще бъде да открием къде може един човек да получи най-добрата безплатна консултация по въпросите свързани със личното финансово планиране. За постигането й, наш „таен клиент” ще посети всяка от тези институции, задавайки своите въпроси на нейните служители, търсещ най-изчерпателните отговори, имайки предвид комплексните нужди на клиента.

Защо е важно всичко това?

Чудили ли сте се какво ще се случи с вас когато се пенсионирате? А до колко добре управлявате парите си? А какво правите при непредвидени харчове? Знаете ли изобщо как да инвестирате средствата си така, че в даден момент евентуално да се върнат при вас с добър процент отгоре?

Всички тези въпроси на пръв поглед изглеждат прости, но в действителност много малка част от хората знаят нещо повече за тях и ги прилагат пълноценно в живота си.

Затова ако искате да осигурите старините си или да инвестирате парите си във финансов продукт с висока доходност, или да си купите жилище, без да се налага да теглите ипотечен кредит, добре е да знаете къде ще можете да получите най-добрата консултация и кой може да ви помогне най-добре. Именно затова ще се погрижим ние във втората част на проучването ни, където ще изложим резултатите.

Какво да очаквате?

С нашето проучване се надяваме да намерим най-добрата финансова институция (проучваме банки/застрахователи/пенсионни фондове), която да успее да отговори на някои от най-често срещаните въпроси свързани с парите и осигуряването на спокойно бъдеще:

 • Как да си осигуря нормална пенсия?
 • Какво да правя с парите си при положение, че лихвите в банките са толкова малки?
 • Искам да започна да спестявам, как да го направя?
 • Няма ли как да намаля данъците и осигуровките, които плащам всеки месец?
 • Има ли как да си купя жилище без да тегля кредит от банката?
 • Кой е най-правилният начин да разпределям парите си, за да ми стигат както да живея спокойно, така и да спестявам?
 • Имам собствен бизнес. Какво мога да направя, за да запазя финансовата си стабилност в случай, че се случи нещо с него?
 • Имам желание да закупя жилище, но не искам ипотечен кредит. Какво бихте ми препоръчали вместо това?

За всяка финансова институция от посочените ще посочим:

 1. Успяват ли нейните служители да ни дадат пълноценна консултация за всички или някои от посочените въпроси?
 2. Получаваме ли консултация, или получаваме директна оферта за купуване на продукт?
 3. Успяват ли служителите да дадат консултация по въпросите, свързани с НЕТИПИЧНИ за тях дейности (например служители на банка или застрахователна компания да дадат консултация по въпроси, свързани с пенсионирането)?
 4. Общи впечатления, свързани с бързина, удобство, любезност и пълноценност на консултацията.

Очаквайте отговорите съвсем скоро във втората част на проучването, където ще изложим резултатите от изследването на едни от най-големите финансови групи в България!

Резултатите от нашето проучване: Къде може да получите най-добрата финансова консултация в България?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *