Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Легенди и поверия за парите или може ли жабата да ни направи богати

Легенди и поверия за парите или може ли жабата да ни направи богати

Легенди и поверия за парите или може ли жабата да ни направи богати

„Помниш ли, скъпи, каква буря имаше в деня, в който се запознахме? – Как да не помня… Оттогава вярвам в поверия!”

Макар да е световноизвестна тайна, че за да изкарваш пари трябва да работиш – или много или умно, а най-добре и двете в комбинация- хората продължават да вярват, че е възможно парите им да се умножат от самосебе си. А дали това наистина може да стане? Това ние не знаем, но знаем, че в цял свят са измислени безброй поверия, които да доведат до желания резултат.

Ето едни от най-разпространените от тях, чрез които се счита, че с малки усилия можете да привлечете много пари:

Носете жаба оригами в портфейла си. Според японците това ще Ви донесе богатство, тъй като японската дума за „жаба” е „каеру”, а омонимът и означава „да върнеш”. Така че ако носиш жаба в портфейла си това ще ти донесе късмет и ще „окане га кару”, т.е. „парите ще се върнат”.

Пари при пари отиват. Това е нещо, което не само сме научили в детството, но и го чуваме почти ежедневно. Така че следвайки тази мъдрост, за да привлечете парите, когато прибирате зимните си палта сложете в един от джобовете монета от 1 лев, или дребна банкнота. Така парите ще привлекат други пари.

Не бройте парите си вечер или след залез слънце. Според поверията това ще Ви доведе до фалит. Също така не правете планове как ще похарчите неполучени пари. Ако го правите парите, които вече мислено сте похарчили, ще изчезнат от Вас.

Първите получени за деня пари слагайте винаги в празен джоб, за да привлекат още пари. Това поверие идва от английските пазари и е пример за разпространената теория, че приличащите си неща се привличат.

Вижте още : Да поговорим за…парите!

Проявявайте уважение към парите си. Не бива да ги мачкате, мокрите и късате. Подреждайте банкнотите в портфейла си по стойност, от по-едрите към по-дребните. Редът в портфейла ще привлече и реда на получаване.

Не харчете всички получени пари веднага. Според поверията, трябва да занесете цялата получена сума вкъщи, където тя да преспи една нощ. Така спечеленото ще се трупа в дома Ви.

Не давайте вечер пари на заем, защото трудно ще Ви ги върнат. Пари на заем се дават единствено сутрин, но никога в понеделник! Също така не плащайте сметките си в понеделник, нито правете големи покупки в този ден. Според поверието така ще спрете притока на пари към дома.

• И като заговорихме за понеделник, за да привлечете парите, всеки понеделник трябва рано сутринта в коридора да хвърляте три дребни монети. Вечерта ги вдигнете от пода и ги увийте в червена кърпа. За да получите желания резултат, трябва да повтаряте ритуала всеки понеделник.

Създайте си собствен амулет за привличане на пари. Как? Сложете монета в червена кесийка от плат и винаги я носете в джоба си. Също така можете да си купите портмоне в червен цвят, а за да засилите действието му сложете в него хартия в червен цвят.

На тези от Вас, които ще изпробват поне един от методите пожелаваме Успех! Но не забравяйте, че най-сигурния начин винаги да имате пари, е да спестявате част от заплатата си в „авариен” фонд.

Ако все пак изпаднете в състояние на безпаричие, може да разчитате на нас за съдействие при нужда от кредит. 

Ако този материал беше полезен за Вас, прочетете още в секция „Нашите съвети” .

Етикети:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *