Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Лесен трик, с който парите ще ви стигат всеки месец!

Лесен трик, с който парите ще ви стигат всеки месец!

Лесен трик, с който парите ще ви стигат всеки месец!

Парите ще ви стигат всеки месец, ако използвате метода на 5-те касички. Вижте кои са те.

„Бъди господар на парите си, а не слуга!”

Всеки от нас като малък е имал касичка в която си е събирал дребните парички, които са му давали баба и дядо по празниците. И с нетърпение е чакал да се съберат достатъчно, за да отвори касичката и да си купи мечтаната играчка. Една от най-големите грешки на порастването е, че забравяме полезните неща от детството си, като например касичката. И темата за парите започва да ни тормози системно.

А това да ни стигат парите е не само възможно, но и доста лесно, ако използваме същите тези касички. Не е необходимо да отидете в магазина и да ги купите, достатъчно е само да запишете на един лист, как ще разпределите парите си в тях. Петте касичките ще ви помогнат да не харчите повече, отколкото сте предвидили, никога да не оставате без средства и да си позволите нещата, за които досега никога не са ви стигали парите.

Касичка 1 – Основни месечни нужди – 65%.

Тази касичка е на първо място по важност и заема и най-голям процент от месечните ви приходи. От нея взимате пари за битови сметки, храна, вноски по кредити и кредитни карти, транспорт. Независимо каква е моментната ви ситуация, постарайте се в следващите няколко месеца да сведете тези разходи до 65% от бюджета си.

Касичка 2 – Лични резерви – 10%.

Това са парите, които спестявате всеки месец, в „авариен” фонд. Те ще ви позволят да не изпаднете във финансов колапс винаги, когато вкъщи се повреди уред. Това са и пари, които можете да използвате за да повишите квалификацията си, което от своя страна ще ви донесе допълнителни приходи в бъдеще.

Прочетете още : Как лесно да управляваме личния/семеен бюджет?

Касичка 3 – Дълготрайни спестявания – 10%.

Това са, както е казал народът „бели пари, за черни дни”. Не е задължително да ги държите на депозит в банката. Можете да ги внасяте в спестовна застраховка „Живот” или да си направите Допълнително пенсионно осигуряване. За тези от вас, които не ги е страх да рискуват, добра идея е да ги вложат на фондовата борса- самостоятелно, или чрез брокерска фирма.

Касичка 4 – Почивки и забавления – 10%.

Никога не забравяйте, че не сте на този свят само за да работите. Че за да живеете наистина пълноценно е нужно да почивате тялото и ума си. А какъв по-лесен начин от това да се забавлявате с приятели, да си направите малка екскурзия извън града или да потопите крака в морето?

Касичка 5 – Подаръци и благотворителност – 5%.

Случвало ли ви се е да ви поканят на рожден ден, а вие да не можете точно сега да отделите пари за подарък? Не че някой ще ви върне ако отидете „с празни ръце”, но ще се почувствате некомфортно и за това предпочитате да откажете. Или пък да искате да дарите малка сума за благотворителна кауза, но все нямате тази възможност? За това отделяйте 5% от бюджета си всеки месец за тези дейности. Така, винаги ще можете да помогнете, или да купите на любим човек нещо, с което да го зарадвате.

Ако този материал беше полезен за Вас, прочетете още в секция „Нашите съвети” .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *