Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Младите хора и професиите на бъдещето

Младите хора и професиите на бъдещето

професиите на бъдещето

Тази година фокус на събитието са професиите във финансово-счетоводния сектор и какво кариерно бъдеще чертаят те за младите хора в идните години.

За трети път, на 29.03.2017 г., в София ще се състои интересен форум-темата е „Професиите на бъдещето“ . Този път основният фокус ще са професиите в най-бързоразвиващите се сектори, а именно финансово-счетоводния и ИТ и възможностите, които новите технологии в тези сфери създават.

Какви са перспективите за кариера пред младите хора във финансовия сектор?

Едната все още нова професия, която ще представят на форума е Business intelligence. Тази професия е перспективна и изисква много богат набор от опит във финансовата сфера, съчетани с умения в боравенето с новите технологии. Не случайно Forbes я подрежда сред десетте най-добре заплатени в световен мащаб и неслучайно нараства и търсенето на специалисти в тази сфера.

Не само в световен мащаб е засиления интерес към тази нова все още професия. В България също вече има интерес към нея. В това няма нищо случайно, разбира се. Огромните бази данни, които се създават днес от компаниите, растат с много бързи темпове. Толкова бързо нараства и нуждата от анализиране на тази информация. Затова и позицията на Business intelligence е много важна, защото намира актуални и бързи решения и възможности за всеки бизнес.

Точно тази професия може и дава отлични възможности за развитие на ключови за всеки бизнес умения и може да помогне за изграждането на добра кариера за млади талантливи хора. Защото амбициозните, мотивираните и отговорни млади хора ще бъдат част от промяната и от развитието на бизнеса в България и по света.

Как, с какво и защо кариерата на младите хора във финансовия сектор е по-перспективна за тях?

Светът около нас се променя с главоломни темпове. Професионалните ни възможности също стават все по-предизвикателни, всеобхватни и разнообразни, в това число и във финансовата сфера.

Business intelligence е процес, който се води от технологиите за анализ на събраната база данни и предоставяне на решения, които да подпомогнат управлението на бизнеса.

Данните, които се използват за анализите, могат да са не само финансови, а събрани от най-различни други сфери, като директни продажби, маркетинг и др. Големият обем от данни, скоростта на тяхното събиране и сложността им налагат нуждата от нови решения. А тези решения от своя страна позволяват обработката и управлението на огромната база данни, дават отговори на проблеми или предлагат възможните решения за управлението на бизнеса.

Тази сфера за изграждане на кариера, е интересна за младите хора, които имат разнообразни познания и опит, а и образование, от света на финансите, икономиката, статистиката, маркетинга или модерните технологии. Разбирането на бизнес тенденциите е по-лесно, когато за основа служат опитът и образованието във финасовата област.

Business intelligence е област, в която технологичните новости са постоянни. Те предоставят големи и разнообразни възможности за развитие, които покриват възможности за управление на нови проекти, технологични умения и бизнес знания.

Защото днес финансите не са това, което са били преди 20 и повече години. Те не са вече само с поддържащи функции. И не се изчерпват с работа в банка или застрахователно дружество.

Ако някой си мисли, че работейки в сферата на финансите, цял ден ще се занимава с цифри на едно бюро, то това не е работа за него. За там трябват хора, които да са партньори на лидерите в бизнеса и да им помагат във вземането на информирани решения. Защото кариерата във областта на финансите не е само набор от цифри, а и помощ във вземането и прилагането на правилните решения. Когато човек е уверен, че върви в правилната посока и насочи там всички свои амбиции и усилия, тогава и финасите стават най-ценният ключ.

Защото в днешно време се търсят и финансови мениджъри, и финансови анализатори. Събира се информация, анализира се, създават се отчети и по този начин се подкрепят компаниите във вземането на информирани и правилни решения.

Освен Business intelligence, търсени специалисти са още софтуерните експерти и мениджъри, които стоят в основата на разработването на иновациите в компаниите.

Финансовите позиции днес са създадени така, че да помагат бизнеса по-лесно да се трансформира и актуализира и да може да продължава с развитието и растежа си.

Търсят се хора, които харесват и обичат промяната, които са динамични, които са силно мотивирани и не се плашат от неизвестността и несигурността. Защото в днешният свят няма нищо сигурно и стабилно. Затова е важно човек да се чувства комфортно дори и при неизвестното утре, защото никой не знае какво ще му поднесе утрешния ден.

Да очакваме ли нови професии в бъдеще в областта на финансите?

Ще се търсят и ценят хора, които разбират „какво говорят цифрите“, каква история стои зад тях, какво е числото-добро, лошо или сгрешено. Хора, които виждат зад числата в таблиците тенденциите, какво може или трябва да се направи този месец, какво би объркало нещата следващия месец.

Прочетете още интересни новини ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *