Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Мога ли само срещу 3 лева да си „купя спокойствие”, при пътуване в чужбина?

Мога ли само срещу 3 лева да си „купя спокойствие”, при пътуване в чужбина?

жена, черна дъска, въпрос

Медицинската застраховка е най-евтиният начин да се предпазите от непредвидени разходи. Вижте защо всеки ден над 5 000 души четат нашите съвети

В последните няколко години все повече хора и все по-често пътуват в чужбина. И независимо дали отиват в командировка, на почивка или на гости на приятели и роднини, едно от нещата, които трябва да направят, според нас задължително, е „Медицинска за застраховка при пътуване в чужбина”.

Ползите от нея са много, но днес няма да говорим за тях, а ще отговорим на въпрос, който потребителите много често ни задават, а именно „Мога ли да си купя евтина застраховка при пътуване в чужбина?”
. Отговорът е „ДА” . Освен това, срещу скромна допълнителна сума можете да разширите покритията по нея, за пълно спокойствие. Допълнителните покрития при тази застраховка са:

Кражба, загуба или забавяне на багаж

В случай на кражба, загуба, погиване или забава на личен багаж, компанията изплаща обезщетение в размер на посочената по този риск застрахователна сума. Т.е., ако от авиокомпанията „загубят” куфара ви и имате включен такъв риск към застраховката си, с лимит на отговорност 1 000 евро, то застрахователят ще възстанови загубата до тази сума (под формата на пари, а не на вещи).

Фатално събитие и трайна неработоспособност при злополука

Ако претърпите злополука по време на пътуването и тя доведе до фатален край или трайна загуба на работоспособност, компанията ще изплати на вас или наследниците ви обезщетение до размера на посочената по този риск застрахователна сума.

Правна помощ

Ако по някаква причина срещу вас се образува дело, в страната, в която сте били по време на пътуването, застрахователната компания ще изплати адвокатски хонорар до размера на посочената по този риск застрахователна сума.

Гражданска отговорност към трети лица

В случай на нанесена от вас вреда на трети лица, например „разрушите” хотелската стая, застрахователната компания ще изплати на хотела обезщетение в размер до посочената по този риск застрахователна сума.

Всяко от изброените допълнителни покрития може да бъде сключено отделно и по него клиентът заплаща допълнителна застрахователна премия. Но не се заблуждавайте, цените като цяло по тази застраховка са изключително ниски. Така, че няма да ви излезе скъпо да си осигурите спокойствие.

За да изчислите цената на застраховката, с включени допълнителни покрития, използвайте нашия Калкулатор за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина”

. При необходимост можете да заявите своята застраховка през сайта, като натиснете бутон „Избери”, спрямо застрахователната компания, на която сте се спрели.

Ако имате допълнителни въпроси, можете да ги зададете във форума на сайта
, или на e-mail: info@izbiram.bg.

Ако този материал беше полезен за Вас, прочетете още в секция „Нашите съвети” .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *