Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Наистина ли стоките на изплащане са изгодни за нас?

Наистина ли стоките на изплащане са изгодни за нас?

купи сега

Стоките на изплащане стават все по-търсени, но дали наистина са изгодни за нас? Бъдете един от над 5 000 човека, които четата нашите полезни съвети

Покупката на стоки на изплащане става все по-разпространена сред българите. Основната причина е, че това е бърз начин да имате това, което ви е необходимо тук и сега. И ако допреди няколко години в големите търговски центрове имаше само една фирма, чиито служители ви подканяха да купите на малки, равни вноски, то сега не само фирмите са бързи кредити, но и банките проявяват интерес към този вид кредитиране.

Първото, което клиентите виждат и чуват за този кредит е, че е „без оскъпяване” . Разбира се, всеки разумен човек знае, че няма „безплатен обяд”. Но тогава кой плаща? Има няколко варианта.

Първи вариант– стоката да е с по-ниска цена в друг магазин, където не се предлага възможност за разсрочено плащане.

Втори вариант – стоката върви със задължителна застраховка, която на практика е ГПР по кредита.

Трети вариант – „без оскъпяване” важи само за част от срока.

Четвърти вариант – към покупката се предлага кредитна карта. Тя, най-често, е под формата на подарък или бонус. Проверете какви са годишните разходи по нея, защото дори да не я използвате, трябва да заплатите годишна такса за поддържане.

Трябва да обърнем внимание на факта, че има разлика между 0% лихва и „без оскъпяване”. 0% лихва не означава, че няма никакво оскъпяване на стоката. Лихвата е различно понятие от оскъпяване и всъщност то е от което трябва да се интересуваме. Статистиката показва, че средното оскъпяване по този вид кредити е 20%. Ако става въпрос за по-дълъг период, то може да се увеличи.

Прочетете още : За какво трябва да внимаваме при употребата на кредитна карта?

Разбира се, всичко което казахме не означава, че покупката на изплащане е неизгодна. Наистина можете да намерите стока на изплащане „без оскъпяване“, което да е реално за вас. Това означава, че самият търговец е поел разходите, с цел продаване на повече бройки от дадения продукт. Този вид промоции рязко повишават интереса и продажбите се увеличават драстично.

Друго предимство за вас би могъл да бъде факта, че при получаване и коректно изплащане на кредита ставате „лоялен” клиент и можете да се възползвате от по-изгодни от стандартните условия при последващо кандидатстване за кредит.

Единствената препоръка, която ще ви дадем, е да четете внимателно договора преди да го подпишете, за да останете доволни не само от стоката, която сте закупили, но и от фирмата кредитор.


Ако този материал беше полезен за Вас, прочетете още в секция „Нашите съвети” .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *