Семейният бюджет след големите празници „на кредит“

празници на кредит

Преди човек вземе кредит, той трябва да направи своя информиран избор между множество различни оферти. Най-добрият възможен вариант е да се доверим на кредитен експерт.

2017 вече е част от нашето минало-със своите радостни или щастливи, тъжни или трудни дни, моменти за размисъл, моменти на гордост, сбъднати или нереализирани мечти, придобивки и загуби. Равносметката е направена, предстоят действията за осъществяването на новите планове.

Хубавото е, че показателите на статистиката са оптимистични-намалял е процента на безработните. Има и осезателен ръст на кредитирането през изминалата година, което е знак за стабилността на икономиката.

Лошото е, че много хора не могат да изкарат празниците със спестени средства, а се опитват да си купят емоция „на кредит“, да зарадват любимите си хора с подаръци, които не са по джоба им, да вземат на изплащане скъпа техника – с пари, взети назаем. И след многото и дълги празнични дни в края на отминалата 2017 и началото на 2018 година, много често се случва мрачното и мъгливо време да е в унисон с настроението им.

Защото след равносметката за приключилата и посрещането на новата 2018 година, пред повечето от тях, е най-трудният месец в годината.

Празниците отминаха, но наред с разходите по тях, предстоят и още много други-отоплителният сезон е в разгара си, винетки, данъци, погасяване на кредити.

Към настоящия момент в България повече от 50 фирми са регистрирани в БНБ и предлагат бързи кредити. Много хора вече ползват услугите им-най-вече около Коледните и Новогодишни празнични дни.

Но преди човек да вземе бърз кредит, той трябва да направи своя информиран избор между множество различни оферти. Най-добрият възможен вариант е да се доверим на кредитен експерт, който може да прецени обективната необходимост от теглене на кредит и най-адекватното решение в определена ситуация. От изключителна важност е и т.нар. „стандартен европейски формуляр“, който е основа на подписвания договор и в който са записани най-важните елементи от него–размера на кредита, лихвата, допълнителните такси. Всеки потенциален клиент на бърз кредит трябва да знае, че подписване на Запис на заповед като обезпечение вече не е задължително условие при усвояването на кредит.

Бързите кредити са и ще продължат да бъдат най-бързото решение на всеки възникнал проблем, свързан с финансово решение. Най-вероятно ръстът на търсенето им ще продължи да расте и през тази година, защото Бързите кредити ще продължат да бъдат най-добрият вариант за адекватна реакция на неочаквана или спешна нужда от средства. Но за да не се появяват непоправими дупки в семейния бюджет, нека по-често се доверяваме на компетентните хора във финансовата сфера и по-често следваме техните съвети за оптимални и разумни разходи, съобразени с индивидуалните възможности и потребности.

Прочетете още интересни новини ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.