Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Семейният бюджет след големите празници „на кредит“

Семейният бюджет след големите празници „на кредит“

празници на кредит

Преди човек вземе кредит, той трябва да направи своя информиран избор между множество различни оферти. Най-добрият възможен вариант е да се доверим на кредитен експерт.

2017 вече е част от нашето минало-със своите радостни или щастливи, тъжни или трудни дни, моменти за размисъл, моменти на гордост, сбъднати или нереализирани мечти, придобивки и загуби. Равносметката е направена, предстоят действията за осъществяването на новите планове.

Хубавото е, че показателите на статистиката са оптимистични-намалял е процента на безработните. Има и осезателен ръст на кредитирането през изминалата година, което е знак за стабилността на икономиката.

Лошото е, че много хора не могат да изкарат празниците със спестени средства, а се опитват да си купят емоция „на кредит“, да зарадват любимите си хора с подаръци, които не са по джоба им, да вземат на изплащане скъпа техника – с пари, взети назаем. И след многото и дълги празнични дни в края на отминалата 2017 и началото на 2018 година, много често се случва мрачното и мъгливо време да е в унисон с настроението им.

Защото след равносметката за приключилата и посрещането на новата 2018 година, пред повечето от тях, е най-трудният месец в годината.

Празниците отминаха, но наред с разходите по тях, предстоят и още много други-отоплителният сезон е в разгара си, винетки, данъци, погасяване на кредити.

Към настоящия момент в България повече от 50 фирми са регистрирани в БНБ и предлагат бързи кредити. Много хора вече ползват услугите им-най-вече около Коледните и Новогодишни празнични дни.

Но преди човек да вземе бърз кредит, той трябва да направи своя информиран избор между множество различни оферти. Най-добрият възможен вариант е да се доверим на кредитен експерт, който може да прецени обективната необходимост от теглене на кредит и най-адекватното решение в определена ситуация. От изключителна важност е и т.нар. „стандартен европейски формуляр“, който е основа на подписвания договор и в който са записани най-важните елементи от него–размера на кредита, лихвата, допълнителните такси. Всеки потенциален клиент на бърз кредит трябва да знае, че подписване на Запис на заповед като обезпечение вече не е задължително условие при усвояването на кредит.

Бързите кредити са и ще продължат да бъдат най-бързото решение на всеки възникнал проблем, свързан с финансово решение. Най-вероятно ръстът на търсенето им ще продължи да расте и през тази година, защото Бързите кредити ще продължат да бъдат най-добрият вариант за адекватна реакция на неочаквана или спешна нужда от средства. Но за да не се появяват непоправими дупки в семейния бюджет, нека по-често се доверяваме на компетентните хора във финансовата сфера и по-често следваме техните съвети за оптимални и разумни разходи, съобразени с индивидуалните възможности и потребности.

Прочетете още интересни новини ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *