Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Спестяваме ли главоболия със застраховка при почивката си в чужбина?

Спестяваме ли главоболия със застраховка при почивката си в чужбина?

застраховка при почивката си в чужбина

Застраховката има редица покрития осигуряващи спокойствие в почти всички възможни случаи на здравословно неразположение.

Тази статия е част от нашата образователна кампания – НАУЧИ ВСИЧКО ВАЖНО ЗА ЗАСТРАХОВАНЕТО В БЪЛГАРИЯ! ЗАЩИТИ СВОЯ ИНТЕРЕС И НАУЧИ ТЪНКОСТИТЕ НА ТАЗИ МАТЕРИЯ!

Спестяваме ли главоболия със застраховка пътуване в чужбина?
Да!

Тези застраховки се сключват само за пребиваването в чужбина и имат редица покрития осигуряващи спокойствие в почти всички възможни случаи на здравословно неразположение. Когато пътувате в чужбина има доста неща, които да планувате, организирате и за които да се тревожите. Това е едно от тях, което може да бъде спестено, чрез сключване на такава застраховка.

Много често се случва при престоя в чужбина да Ви заболи зъб или по време на почивката детето да вдигне температура, да се забави полета или авиокомпанията да загуби багажа Ви. Когато си в друга държава е по-трудно да реагираш адекватно и на време. Тези застраховки предлагат асистанс и съдействие по въпроси, които не касаят само здравословното състояние на хората , а и в случай на юридическа защита и непредумишлени действия или неспазване на законите на дадената държава.

Асистиращата компания съдейства във всички тези случаи със съвети или насоки кое медицинско заведение да посетите или как да реагирате в определена ситуация. Хубавото на този вид застраховка е, че не трябва да предвиждате допълнителни средства за такива случаи, а компанията се разплаща с медицинското заведение, дори могат да Ви предоставят сума за неща от първа необходимост при загуба на багажа Ви.

Задължително условие е позвъняването на телефона на асистиращата компания.

Тъй-като застраховките са евтини-около 1,5 евро на ден, препоръчваме да включите всички покрития.

Когато пътуването е в страните от Европейския съюз и имате здравноосигурителна карта, можете да използвате и нея, но имайте предвид, че с картата може да се ползват определени медицински заведения, документите, които трябва да се попълнят в медицинското заведение са доста и няма асистираща компания, която да даде съвет и насоки съгласно законодателството на съответната държава.

За да проверите точната цена на застраховката, в зависимост от мястото и продължителността на престоя, разгледайте нашия Калкулатор за застраховка при пътуване в чужбина.

Прочетете още за кампанията: Застраховката на финансови рискове-гаранция в бизнеса

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *