най-бързите кредити
Мисията на Izbiram.bg е подпомагането на потребителите на финансови услуги, с основна цел бързото и лесно сравнение, анализиране и избор на най-подходящата за тях финансова услуга, сред предлаганите от институциите в България. Izbiram.bg постоянно разглежда различните продукти на финансовите компании, като набляга на следните техни характеристики – цена, условия, удобство, бързина и качество на обслужването.

През последните няколко години, сектора на т.н. бързи кредити започна да расте с огромни темпове. Появиха се много компании, предлагащи „бързи” пари и много хора започнаха да предпочитат техните услуги пред класическите банкови заеми. Но бързи ли са наистина бързите кредити? За да отговорим на този въпроси, ние от Izbiram.bg проведохме за втора поредна година (вижте резултатите от 2017г. тук) независимо пазарно проучване през месец април и май, в което измерихме скоростта на процеса на отпускане на бързи кредити от компаниите - от момента на подаването на необходимите данни от клиента в уеб сайта на съответната компания до момента на получаване на окончателен отговор.

Целта ни беше да разберем за какъв срок един човек, който има нужда от пари, може да ги получи. За целта подбрахме компании, предлагащи услугата, за които е ясно, че:
 • Фирмата предлага заявка за кредит онлайн;
 • Процесът по одобрение на клиентите да продължи не повече от 1 час, за да можем да квалифицираме кредита като „бърз“;
 • Процесът по одобрение на кредитоискателя да бъде изцяло онлайн и по телефон, т.е. да не се изисква клиента да посети офис на фирмата, или да бъде посетен у дома си от консултант на фирмата.
В това пазарно проучване участие взеха хора на възраст от 30 до 45 години със следния профил:
 • С безпроблемна кредитна история;
 • Нови клиенти за съответната компания;
 • Доходи над 1 000 лв. нетно месечно.
Причината да изберем именно тях беше, че те трябваше да бъдат добра целева група за фирмите от бранша и тяхното искане да бъде обработено максимално бързо, без забавяне или усложнения, като в действителност всички фирми одобриха нашите кандидати, с изключение на две, в които ние избрахме да прекъснем процеса, тъй като и при двете времето на одобрение надмина границата от 1 час (не отговориха на едно от условията в проучването).

За целите на проучването нашите изпитатели кандидатстваха за кредит от 300 лв. за срок от 30 дни. В някои от случаите компаниите не предлагаха толкова кратък срок за връщане на сумата, и тогава кандидатствахме за най-краткия им възможен срок за тази сума. Във всички случаи поискахме да теглим кредит с допълнителните такси и услуги на фирмите, като например:
 • Услугите за експресно разглеждане на кредита;
 • Услуги или неустойки за ползване на кредит без поръчители;
 • Гаранции за ползване на кредит без поръчители и други,
тъй като нашият опит показва, че това е най-бързия начин фирмите да отпуснат кредит.

По-долу ще намерите резултатите от нашето проучване (за всяка фирма са кандидатствали от един до трима души от нашите изпитатели, като са посочени най-добрите резултати за всяка фирма).

Времето от кандидатстване до одобрение бе засичано от натискането на бутона за изпращане на заявка и не включва времето, необходимо за попълване на данните на клиента.

Важно е да отбележим, че резултатите от проучването е възможно да са повлияни от множество субективни фактори, като:
 • Моментна натовареност на фирмата – кредитор и нейния кол център;
 • Времената за пристигане на SMS по причини, независещи от фирмите – кредитори;
Въпреки тези субективни фактори, считаме че нашето проучване е полезно за нашите читатели, тъй като им носи добра сравнителна информация.

И ето момента да обобщим резултатите и да обявим кои са най-бързите кредити в България през 2018 г. – ето нашата класация:

Имена на фирмите
Време от кандидатстване до обаждане за допълнителни данни от кредитната фирма
Време от кандидатстване до окончателен отговор – SMS или обаждане
Коментар
Cash Credit
5 минути
5 минути
Одобрен кредит
Credissimo
5 минути
7 минути
Одобрен кредит
MiniZaem
11 минути
11 минути
Одобрен кредит
Vivus
9 минути
14 минути
Одобрен кредит
CreDirect
11 минути
15 минути
Одобрен кредит
Ferratum
10 минути
15 минути
Одобрен кредит
StikCredit
-
30 минути
Одобрен кредит
Profi Credit
9 минути
12 минути
*виж в коментар под таблицата
Easy Credit
14 минути
27 минути
*виж в коментар под таблицата
BestCredit
повече от час
повече от час
свързаха се на следващия ден
*одобрен, изисква се посещение на офиса за подписване на договор

НА БАЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРОУЧВАНЕТО МОЖЕМ ДА ЗАКЛЮЧИМ, ЧЕ НАЙ-БЪРЗ КРЕДИТ В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2018 Г. МОЖЕ ДА ПОЛУЧИТЕ ОТ „CASH CREDIT”!

Бихме искали да посочим фирмите отличници в изследването:
 1. Cash Credit, Credissimo и MiniZaem – за най-бързо време за одобрение на кредит!
 2. Minizaem – за най-лекия и приятен процес на кандидатстване!
 3. Profi Credit – за най-любезни служители в кол центъра!
Очаквайте от нас още много полезни материали за бързите кредити! Четете нашия сайт редовно и никога няма да останете неосведомени или разочаровани от услугите на компаниите във финансовия сектор! Използвайте услугите на фирмите, които сме представили в нашия сайт в секция „Фирми“ – техните услуги са изпробвани и няма риск да попаднете на некоректна фирма!

Научете повече и за нашата образователна кампания: Бързите кредити – отговори на важните въпроси. В нея всеки ще може да намери отговор на всички свои въпроси, свързани с бързите кредити!

Сподели този пост

Остави коментар

Image CAPTCHA
Използвайте символи на латиница, от значение са големите и малките букви.

Наръчник с безценни съвети за банковите и бързи кредити