Продължете към съдържанието
Начало » Новини » ТОП-вещи и услуги, от които не бива да икономисваме

ТОП-вещи и услуги, от които не бива да икономисваме

вещи и услуги, от които не бива да икономисваме

Има неща, за покупката на които не бива да жалим пари. Неща, от които зависи нашият живот, здравето ни и бюджетът ни в бъдеще

Съотношението между цената и качеството е показател, който не е измислен току-така. Затова и не бива да храним надежда, че можем да открием евтина стока или услуга със супер качество. Неслучайна е и народната мъдрост „Евтиното струва скъпо“.

Има неща, за покупката на които не бива да жалим пари. Неща, от които зависи нашият живот, здравето ни и бюджетът ни в бъдеще.

1. Покупка на собствено жилище

Когато човек взема решение да си купи апартамент или къща, той не знае всички тънкости и детайли на подобна сделка и рисковете, които тази сделка крие. Нежеланието да платим няколко процента от стойността на сделката на посредник обаче, може да ни направи жертва на мошеници. А агенциите по недвижими имоти проверяват нотариалните актове на продавача и осигуряват правна помощ при покупко-продажбата.

Човек веднъж в живота си прави такава сериозна покупка, затова не бива да търси евтин имот, да икономисва от юридически и брокерски услуги.

Както се казва: „Безплатно сирене има само в капана за мишки“.

2. Образование и саморазвитие

Ключът към добрата, печеливша и успешна кариера е обучението на човек. Без необходимите знания и умения трудно се постигнат желаните успехи. Познанията, придобити в училище, не са достатъчни, за да осигурят комфортен живот.

Затова не си заслужава да спестявате от университети, курсове, литература и майсторски класове.

Успешните компании ценят служителите си, които усъвършенстват уменията и знанията си ежедневно. Малкълм Форбс, американски предприемач и основател на списание Forbes, заяви: „Никога не наемайте някой, който знае по-малко от вас за това, за което той е нает на работа.“

В съвременния свят напредъкът не спира, така че трябва да учите през целия си живот. Например, владеенето на чужди езици, предимно английски, играе важна роля. Почти всички бизнес преговори се провеждат на английски език. Това е официалният език във въздушния транспорт и корабоплаването; водещ език на науката, технологиите, компютрите и търговията, както и основната среда за образование, публикации и международни преговори.

Научете английски, както и други чужди езици. Основното нещо е желанието и упоритата работа.

3. Здравословен сън

Здравословният сън е неразделна и значима част от живота, безценен източник не само на добро здраве и добро настроение, но и допринася за запазването на красотата и младостта. Но качеството на съня зависи от комфорта на вашия матрак.

Неправилно положение на гръбначния стълб по време на сън може да доведе до голям брой здравословни проблеми. За да се избегне това, трябва да се спи на ортопедични матраци, които поддържат естествената позиция на гръбначния стълб.

С цел да се запази здравето е по-добре да инвестирате в матрака. Такава инвестиция няма да е по-голяма от средствата за лечение на сколиоза или друго заболяване.

4. Храни и продукти

Най-важната основа на човешкото здраве е правилното и здравословно хранене. „Ние сме това, което ядем“, казват специалистите по хранене, настоявайки стриктно да следим за качеството на продуктите, които поглъщаме. От една страна, можете да спестите от храна, от друга – нека това да е с мярка и умно. Дори и в най-трудните времена диетата ни трябва да включва месо, риба, зеленчуци и зърнени храни.

Може да не си поръчате суши, но не се лишавайте от месо, риба и зеленчуци.

Вкусната и здравословна храна е жизненоважна за всеки човек, така че не си заслужава да се икономисва от това.

5. Здраве и лечение

Очевидно е, че не може да се пести от здравето. Пресметнете колко пари са ви необходими за лекарства и витамини за един месец и винаги имайте предвид тази сума в семейния бюджет.

Възстановяването на здравето е много трудно. И като знаете как стоят нещата в нашата медицина и нейното финансиране от държавата, разбирате, че понякога е дори невъзможно. Ако случаят е много тежък и сложен, много хора предпочитат да бъдат лекувани в чужбина. Но намирането на клиника и организирането на пътуване не е никак лесна задача. Затова икономиите от здраве струват много скъпо.

Прочетете още полезни съвети ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *