Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Ценим ли най-ценното?

Ценим ли най-ценното?

Застраховане, семейство

Затова мислете за себе си и застраховайте своя живот – така осигурявате спокойствието и сигурността и на близките си и любимите хора.

Оценяваме ли истинските ценности?

В днешното интересно и динамично време, всеки от нас се е вторачил в утрешния ден с надежда, че ще е по-добър от днешния. Учим, работим, пътуваме-в различни краища не само на България, а и на света. Свободата, която днес имаме за това, е свързана и с хубави, и с неприятни емоции и случки.

Но дори и когато сме си у дома, не се замисляме за нашата и на близките ни хора сигурност и спокойствие. До момента, в който лично попаднем сред пострадалите-от пожар, наводнение, катастрофа.

А знаете ли статистиката какво показва? Ще сте тотално изненадани и невярващи, но най-много смъртни случаи има не при война, дори не вследствие на катастрофи. В пъти повече от изброените, са смъртните случаи в дома, при битови инциденти.

Всеки от вас вероятно знае, че автомобилните застраховки са задължителни. Че при пътуване в чужбина е добре да си направим медицинска застраховка. Че при пожар имуществото ни ще изгори и няма кой да го компенсира, ако нямаме имуществена застраховка. Че при наводнение нивите и продукцията, а понякога и животните ни, могат поне отчасти да бъдат обезщетени от сключената за целта застраховка.

Има и други видове застраховки – като например за вземания.

Но днес ние, от Izbiram.bg, искаме да ви напомним, че за всеки от вас и най-вече за вашите любими хора, ще е най-добре, ако вие проявите егоизъм. Да, правилно. И точно егоизъм е думата.

Безспорно е, че най-ценното, което всеки от нас има, това е неговият живот. Никой от нас няма да има втори шанс за такъв дар тук и сега. Затова мислете за себе си и застраховайте своя живот – така осигурявате спокойствието и сигурността и на близките си и любимите хора.

Може би ще попитате: Как така? Хем егоист, хем – с грижа за близките.

Ако сам оцените собствения си живот високо, то няма и от какво повече да се притеснявате. Така осигурявате и собственото си спокойствие и сигурност. Вместо да заделяте за депозит в банката, чийто лихвен процент постоянно пада, а таксите и данъците се множат и увеличават, по-умният начин за сигурен и доходен депозит е застраховката „Живот“. Особено ако се причислявате към младите.

Защото една застраховка „Живот“ ви дава много повече от добро обезщетение в случай на злополука. Тя може да бъде и добро образование за децата или внуците ви или голям сватбен подарък за техният най-светъл и красив ден. Сумите, събирани по малко през годините, ще ви освободят от данъци, а в същото време ще ви носят много по-добра доходност и от най-добрата банка. А може да се превърне и в най-романтичното и красиво околосветско пътешествие-подарък за вашето пенсиониране. И пак да остане сума, достатъчна и за други приятни и специални поводи и емоции, пътувания.

Относно изборът ви-той е личен. Ние от Izbiram.bg можем само да препоръчваме или да помогнем с калкулатор, анализ или безплатна консултация.

Вече сме писали неведнъж по темата, споделяли сме с вас добри практики, препоръчвали сме различни мерки за различни ситуации и как да избирате застраховател, анализирали сме, развенчавали сме митове, свързани със застраховането.

Време е всеки от нас да помисли и да се погрижи най-напред за себе си. И да оцени сам своя безценен живот подобаващо и навреме. Защото за някои това вече е прекалено късно, просто те вече не са сред нас. А други са във възраст, когато рискът за застрахователите е достатъчно голям и те отказват да сключат полици.

Не е достатъчно да се надяваме утрешният ни ден да е по-добър от днешният. Трябва и да работим за това.

„ Да направим каквото трябва, пък да става каквото ще“!

Научете повече за Застраховането тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *